Τουρισμός

Μπλεντ: Το παραμυθένιο χωριό της Σλοβενίας που κόβει την ανάσα (pics)

Μπλεντ: Το παραμυθένιο χωριό της Σλοβενίας που κόβει την ανάσα (pics)
Περιτριγυρισμένο από βουνά και δάση γύρω από τη λίμνη, το νησί Μπλεντ μοιάζει βγαλμένο από τις σελίδες ενός παραμυθιού.

Ένας πανέμορφος προορισμός της Σλοβενίας, μόλις 70 χιλιόμετρα μακριά από την Λιουμπλιάνα, είναι τo χωριό Μπλεντ, ένας επίγειος παράδεισος που συγκεντρώνει ετησίως έναν μεγάλο αριθμό τουριστών.

Το ειδυλλιακό τοπίο της λίμνης Μπλεντ πλαισιώνεται από βουνά και δάση που ειδικά τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες δίνουν την αίσθηση ότι η περιοχή είναι βγαλμένη από παραμύθι. Μπορείτε να φτάσετε εκεί με ένα pletna, ένα παραδοσιακό ξύλινο σκάφος, που θυμίζει βενετσιάνικη γόνδολα.

Στο χείλος ενός γκρεμού θα δείτε το επιβλητικό κάστρο του Μπλεντ που χρονολογείται από το 1004 μ.Χ. και εντυπωσιάζει με την κινητή καστρόπορτά του που σηκώνεται με αλυσίδες.

Το σημείο αυτό θα ανταμείψει κάθε επισκέπτη αφού προσφέρει πανοραμική θέα της λίμνης που κόβει την ανάσα.

Ακόμη, το χειμώνα τα νερά της λίμνης επάνω στα οποία καθρεφτίζονται οι Ιουλιανές Άλπεις, παγώνουν και προσφέρονται για σκι.

Ένα μικρό νησί στη μέση της λίμνης φιλοξενεί την Εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου, ένα πολύ ιδιαίτερο κτήριο που κατασκευάστηκε το 17ο αιώνα και ήταν η αφορμή να γεννηθούν αρκετοί μύθοι και τοπικές παραδόσεις.

Επισκέπτες από όλον τον κόσμο χτυπούν την καμπάνα στην πίστη ότι θα πραγματοποιηθούν οι ευχές τους και δεν ξεχνούν να αναζητήσουν τις εντυπωσιακές τοιχογραφίες με τη ζωή της Παναγίας που χρονολογούνται από τον 15ο αιώνα.

Μια ακόμη τοπική παράδοση αφορά και το μυστήριο του γάμου, θέλοντας το γαμπρό να μεταφέρει τη νύφη αγκαλιά στα 99 σκαλιά που υπάρχουν στο νησάκι ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια εκείνη να παραμείνει σιωπηλή.

Όποιος επισκέπτης φτάσει στο νησί την κατάλληλη στιγμή μπορεί να δει από κοντά το ρομαντικό μυστήριο.

Ακόμη, ολόκληρος ο οικισμός προσφέρει ένα πλήθος δραστηριοτήτων για τους πιο ενεργητικούς επισκέπτες. Η πόλη είναι αρκετή μικρή, ώστε να εξερευνηθεί με πεζοπορία. Μια βόλτα γύρω από τη λίμνη δεν θα διαρκέσει πολύ περισσότερο από μια ώρα ή δύο. Στο βορειοανατολικό κομμάτι του οικισμού υπάρχουν θερμές πηγές στις οποίες πλήθος τουριστών κολυμπούν όλους τους μήνες.

Στη λίμνη που έχει μήκος 2,12 χιλιόμετρα και πλάτος 1,38 χιλιόμετρα φιλοξενούνται γνωστές διοργανώσεις κωπηλασίας. Μερικές ακόμα από τις δραστηριότητες που προσφέρονται είναι πεζοπορία στα ορεινά μονοπάτια, γκολφ, κυνήγι, ψάρεμα, καγιάκ και ράφτινγκ στα ποτάμια των Άλπεων, ιππασία στη φύση, ακόμα και βόλτα με αερόστατο.

Μπορείτε ακόμα να επισκεφθείτε τον Εθνικό Δρυμό Τρίγκλαβ, ο μοναδικός του είδους.

Τέλος κανείς δεν πρέπει να φύγει από το Μπλεντ αν δεν δοκιμάσει την τοπική σπεσιαλιτέ, το παραδοσιακό κέικ «KREMŠNITA» που μοιάζει με μιλφέιγ και σερβίρεται σε πολλές διαφορετικές γεύσεις με σοκολάτες και φρούτα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments