Τουρισμός

Κρακοβία: Γιατί έχει αναδειχθεί σε έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς

Κρακοβία: Γιατί έχει αναδειχθεί σε έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς
Κρακοβία. Το στολίδι της Πολωνίας.

Η Κρακοβία, είναι μία από τις παλαιότερες και μεγαλύτερες πόλεις της Πολωνίας, καθώς και ένα από τα πολιτιστικά, καλλιτεχνικά αλλά και τουριστικά κέντρα της χώρας. Στο παρελθόν υπήρξε πρωτεύουσα της Πολωνίας ενώ το 1978 εντάχθηκε στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Η Κρακοβία είναι η μόνη πόλη της Πολωνίας που δεν καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς σώθηκε την τελευταία στιγμή από τον Κόκκινο Στρατό, που ανάγκασε τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής να αποχωρήσουν.

Αρχιτεκτονικά θεωρείται ένα από τα κοσμήματα της κεντρικής Ευρώπης.

Η παλαιά πόλη της Κρακοβίας έχει πλούσια αρχιτεκτονική, ως επί το πλείστον αναγεννησιακή με ορισμένα δείγματα μπαρόκ και γοτθικά.

Τα παλάτια, οι εκκλησίες και τα μέγαρα της Κρακοβίας έχουν να δείξουν πλούτο χρωμάτων, αρχιτεκτονικών λεπτομερειών, βιτρώ, έργων ζωγραφικής, γλυπτών και επιπλώσεων.

Ακόμη, στους παλιούς τοίχους της πόλης είναι γραμμένη ιστοία 750 ετών.

Οι δαιδαλώδεις πεζόδρομοι οδηγούν σε εντυπωσιακά κτίρια όλων των τεχνοτροπιών: γοτθικό, Αναγεννησιακό και μπαρόκ. Εντυπωσιάζει ο λόφος στην καρδιά της πόλης όπου είναι χτισμένος ο πύργος «wawel» καθώς και ο καθεδρικός ναός στον οποίο μπορεί να θαυμάσει κανείς την κρύπτη με τους τάφους των βασιλέων.

Τι διαφορετικό έχει όμως από τους άλλους ευρωπαικούς τουριστικούς προορισμούς;

Η Κρακοβία βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες πόλεις που επιλέγουν οι περισσότεροι Έλληνες φοιτητές για την μετακίνησή τους μέσω του προγράμματος Erasmus. Τόσο γιατί οι Πολωνοί, ως προς τον τρόπο ζωής τους μοιάζουν αρκετά με τους Έλληνες αλλά και για τις προσιτές τιμές της διαμονής, του φαγητού και του άφθονου ποτού.

Ακόμη, το Πανεπιστήμιο της Κρακοβίας, με έναν από τους πιο διάσημους φοιτητές που σπούδασαν εκεί να είναι ο Κοπέρνικος, εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη από το σύγχρονο εξοπλισμό του και την μοντέρνα αρχιτεκτονική των κτήριων.

Μέχρι σήμερα η Κρακοβία είναι φοιτητούπολη, για την ακρίβεια έχει 200.000 φοιτητές που αποτελούν σχεδόν το 30% του πληθυσμού της, γεγονός στο οποίο οφείλει τη ζωντάνια και την πολιτιστική της άνθιση.

Ο προσεκτικός επισκέπτης δε θα αργήσει να εντοπίσει τα φοιτητικά στέκια, στα οποία αξίζει να καθίσει κανείς, έστω για μια μπύρα. Καλό είναι, ωστόσο, να έχετε στο μυαλό σας ότι αρκετές από τις πολωνικές μπύρες έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ.

Αναπόσπαστο κομμάτι στην ζωή ενός Πολωνού είναι η κατανάλωση βότκας, που βοηθάει σημαντικά στην προστασία από το κρύο. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία, μεταξύ των οποίων βότκες με γεύσεις, σε πολύ χαμηλή τιμή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments