Υγεία

Συναισθηματική υπερφαγία: Πώς θα την αντιμετωπίσετε

Συναισθηματική υπερφαγία: Πώς θα την αντιμετωπίσετε
Πώς επηρεάζει την υγεία σας η υπερφαγία και τι πρέπει να κάνετε για να την αντιμετωπίσετε;

Πολλές φορές οι άνθρωποι που έχουν έντονο άγχος ή δεν νιώθουν καλά συναισθηματικά, το ρίχνουν στο φαγητό, για να νιώσουν καλύτερα, με αποτέλεσμα να έχουν επεισόδια υπερφαγίας.

Καταναλώνουν, έτσι, μεγάλες ποσότητες φαγητού, χωρίς να αντιλαμβάνονται, ότι έτσι βλάπτουν τον οργανισμό και την υγεία τους.

Στην πραγματικότητα, η ψυχολογική ανακούφιση που λαμβάνουμε από μια τροφή γεμάτη ζάχαρη κρατάει μόνο όσο την καταναλώνουμε, ενώ στο τέλος της ημέρας βρισκόμαστε στο σημείο από το οποίο ξεκινήσαμε.

Η υπερφαγία μπορεί να επηρεάσει αρνητικά και την αυτοπεποίθησή μας, αφού παίρνουμε βάρος και δεν νιώθουμε καλά με την εικόνα μας.

Η ισορροπημένη διατροφή αυξάνει την ενέργεια ενός ατόμου, κάτι που φτιάχνει τη διάθεση και ένα σώμα του οποίου η φυσική κατάσταση είναι σχετικά καλή είναι μια βάση για να χτίσεις την αισιοδοξία, τη χαρά και γιατί όχι την ευτυχία.

Τι μπορεί, λοιπόν, να κάνει κάποιος που αντιμετωπίζει κάποια διατροφική διαταραχή;

Αρχικά θα πρέπει, να συμβουλευτεί κάποιον ειδικό, που είναι και ο πιο κατάλληλος, για να διακρίνει το πρόβλημα.

Θα πρέπει να προσπαθήσει να αλλάξει τρόπο σκέψης, συνειδητοποιώντας ότι κανένα πρόβλημα δεν επιλύεται μαγικά, και σίγουρα δεν επιλύεται με την υπερκατανάλωση φαγητού.

Τα υπερφαγικά επεισόδια, μπορεί κάποιος να τα αποφύγει, μόνο αν μάθει να διαχειρίζεσαι με υγιή τρόπο τα αρνητικά συναισθήματα.

Αυτό θα γίνει με εκπαίδευση αλλά και εκμάθηση σωστών τεχνικών, που μπορεί να περιλαμβάνει νέους τρόπους συναισθηματικής έκφρασης.

Σταδιακά θα υπάρξει απώλεια σωματικού βάρους και το κυριότερο είναι, ότι θα αλλάξει και ψυχολογία.

Στο επιθυμητό βάρος θα βρεθείς εφόσον στη συνέχεια εφαρμόσεις μια δίαιτα, με τη συνεργασία ενός ειδικού διατροφολόγου, που θα σχεδιάσει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments