Πολιτική

Κουίκ – Τριανταφυλλίδης: Παραλίγο να πιαστούν στα χέρια

Κουίκ – Τριανταφυλλίδης: Παραλίγο να πιαστούν στα χέρια
Άγριος καυγάς ξέσπασε μεταξύ του Τέρενς Κουίκ και του Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη.

Λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια ο Υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής των ΑΝΕΛ, Τέρενς Κουίκ με τον Προέδρο της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

Ο Υφυπουργός μάλιστα σηκώθηκε όρθιος, γύρισε την πλάτη στους βουλευτές και με ένταση άρχισε να χειρονομεί και να καλεί τον πρόεδρο της Επιτροπής Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη να ανακαλέσει γιατί τον προσβάλει προσωπικά…

Όλα ξεκίνησαν, όταν ο Τέρενς Κουίκ, κλήθηκε στην Επιτροπή προκειμένου να παρουσιάσει τις προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής για την Ομογένεια, κάτι δηλαδή σαν προγραμματικές δηλώσεις του υφυπουργού για την πολιτική που θα ασκήσει το επόμενο διάστημα σε όλα τα θέματα.

Ο ίδιος άρχισε να δυσφορεί έντονα γιατί καθυστερούσε η διαδικασία καθώς οι βουλευτές της Επιτροπής του έθεταν ερωτήσεις.

Ο Υφυπουργός απευθύνθηκε έντονα στον πρόεδρο της Επιτροπής Αλέξανδρο Τριανατφυλλίδη λέγοντάς του μεταξύ άλλων:

«Κύριε Πρόεδρε εσείς μου είπατε να έρθω να κάνω μια ομιλία, να ακούσω και να απαντήσω σε πέντε ερωτήσεις… αλλά εδώ όλοι οι βουλευτές θέτουν ερωτήσεις και θέλουν να μιλήσουν, εγώ δεν έχω τέτοιο δυνατότητα… έχω και δουλειές…».

Στην έκρηξη του Τέρενς Κουίκ απάντησε ο πρόεδρος της Επιτροπής λέγοντάς: «Εγώ δεν σας είπα κάτι τέτοιο, έχετε προσκληθεί στην Επιτροπή επισήμως με πρόσκληση…».

Ο Υπουργός του ζήτησε να ανακαλέσει φανερά εκνευρισμένος, γιατί άλλα του είπε στο τηλέφωνο και αυτό τον προσβάλει προσωπικά.

Μάλιστα, ήταν τόσο θυμωμένος που σηκώθηκε όρθιος και άρχισε να φωνάζει στον Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη με έντονο τρόπο και χειρονομώντας.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής επέμενε, και του έλεγε ότι του είχε στείλει επίσημη πρόσκληση για μια κανονική κοινοβουλευτική συνεδρίαση.

Την λύση προσωρινά έδωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που άρχισαν να δηλώνουν ότι διαγράφονται από ομιλητές. Αυτό έριξε τους τόνους, δεν έλυσε όμως την διαφωνία.

Ο κ. Κουίκ στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη από τα μέλη της Επιτροπής λέγοντας ότι θα ήθελε το θέμα να λήξη εδώ με τον πρόεδρο αλλά αντέδρασε έτσι γιατί έχει προγραμματίσει και πρέι να συνοδεύσει τον Γερμανό πρόεδρο.

Ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης ξεκίνησε λίγο πιο μετά να διαβάζει την επιστολή – πρόσκληση που είχε στείλει στον Υφυπουργό και άναψαν ξανά τα αίματα.

Ο Τέρενς Κουίκ, είπε:

«Δεν αρνούμαι ότι στείλατε επιστολή αλλά οφείλετε να πείτε ότι με πήρατε τηλέφωνο και με ρωτήσατε εάν θα είμαι εδώ, εάν θα μπορώ να έρθω την Πέμπτη στην Επιτροπή και άλλα θέματα που συζητήσαμε και δεν θέλω να αναφερθώ και μου είπατε ότι θα έρθετε θα παρουσιάσετε το προγραμματισμό για την νέα κοινοβουλευτική περίοδο της Επιτροπής και θα απαντήσετε σε 5 ερωτήσεις βουλευτών και θα φύγω.

Αυτό είναι που σας είπα εγώ και δεν περίμενα να το αρνηθείτε… Και πάλι θέλω να ζητήσω συγνώμη για το επεισόδιο καθώς δεν είναι του χαρκατήρα μου μια τέτοια συμπεριφορά«.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments