Πολιτική

Υπουργείο Εξωτερικών: Σε τροχιά τεχνολογικής αναβάθμισης (pics)

Υπουργείο Εξωτερικών: Σε τροχιά τεχνολογικής αναβάθμισης (pics)
Μνημόνιο Συνεργασίας για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών του υπουργείου Εξωτερικών.

Σε τροχιά τεχνολογικής αναβάθμισης είναι το υπουργείο Εξωτερικών με τις υπογραφές Νίκο Κοτζιά και Νίκου Παππά.

Πρόκειται για το Μνημόνιο Συνεργασίας για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών του υπουργείου Εξωτερικών.

Μια τεχνολογική αναβάθμιση που συμβάλει καθοριστικά στην άμεση και εξ αποστάσεως υποβολή αιτήσεων των Ελλήνων του εξωτερικού προς τις προξενικές μας αρχές χωρίς περιττές μετακινήσεις.

Ειδική βοήθεια θα είναι και για τις δραστηριότητες της οικονομικής διπλωματίας καθώς, όπως εξήγησε ο Ν. Κοτζιάς.

«Θα μπορούν και οι επιχειρήσεις και οι κοινωνικοί εταίροι να έχουν μία απευθείας πρόσβαση, συνομιλία και ενημέρωση με τους εμπορικούς μας ακολούθους στο εξωτερικό».

Ο υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ικανοποίησή του και τις ευχαριστίες του προς τον κ. Παππά.

Επεσήμανε ότι «η σημερινή μέρα είναι σημαντική για εμάς».

Τέλος ο Ν. Κοτζιάς σχολιάζοντας ότι δεν θα αναφερθεί σε άλλα θέματα, πέραν του παρόντος, τόνισε ότι «ο υπουργός Εξωτερικών δεν πρέπει να μιλάει πολύ, για να ακούγεται όταν μιλάει».

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, τόνισε ότι η απόφαση του πρωθυπουργού για την ίδρυση του Υπουργείου στο οποίο προΐσταται.

«Εχει δικαιωθεί, εκ των πραγμάτων, έχει επιταχύνει τα έργα του ψηφιακού μετασχηματισμού στο Δημόσιο».

Εξέφρασε δε, τη βεβαιότητα ότι το νέο αυτό εργαλείο θα δώσει την τεχνολογική δυνατότητα στις προξενικές μας αρχές και στις πρεσβείες μας να έχουν τις υπηρεσίες τηλεδιάσκεψης, αλλά θα αναβαθμίσει και τη δουλειά που θα κάνουν πολλαπλασιάζοντας το αποτέλεσμά της.

Ο Ν. Παππάς εξήγησε ότι είναι ήδη πολύ στενή η συνεργασία σε υπηρεσιακό επίπεδο με το Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο θα είναι από τα πρώτα που θα εγκαταστήσει τα συστήματα ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων εντός του Υπουργείου.

Τέλος οι δύο υπουργοί αναφέρθηκαν και στη χρηματοδότηση του έργου, η οποία θα πραγματοποιηθεί από το αποθεματικό της Ε.Ε.Τ.Τ. γεγονός που, όπως εξήγησε ο Ν. Παππάς, «έχει και τη ξεχωριστή του σημασία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments