Πολιτική

Σκοπιανό: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κρατά αποστάσεις από τον Καμμένο και το plan b που πρότεινε

Σκοπιανό: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κρατά αποστάσεις από τον Καμμένο και το plan b που πρότεινε
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κρατά σαφή στάση για το Σκοπιανό και απορρίπτει εμμέσως όσα πρότεινε ο Πάνος Καμμένος αφήνοντας παράλληλα αιχμές προς το πρόσωπό του.

Ο Πάνος Καμμένος, κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ προχώρησε σε μια πρόταση για το Σκοπιανό που ξάφνιασε την κυβέρνηση και έδωσε τροφή να γίνεται λόγος για μεγάλο ρήγμα στις σχέσεις του υπουργού Εθνικής Αμύνης με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Όμως, οι αντιδράσεις δεν έρχονται μόνο από την  Αθήνα, αφού και αξιωματούχος Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε την αντίθεσή του με το Plan B που πρότεινε ο Καμμένος.

Μάλιστα, όπως είπε η Ουάσινγκτον παραμένει προσηλωμένη στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Συγκεκριμένα, με αποκλειστική του δήλωση στον ΑΝΤ1, ο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επεσήμανε πως δεν υπάρχει κανένα… plan B παρά μόνο η Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία έγινε δεκτή από τους πολίτες της ΠΓΔΜ που συμμετείχαν στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου.

Εκτός αυτού, δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές κατά του Πάνου Καμμένου για το γεγονός πως ο Έλληνας υπουργός δημοσιοποίησε λεπτομέρειες προσωπικών διπλωματικών συνομιλιών.

Να θυμίσουμε, ότι μετά την συνάντηση του με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας Τζιμ Μάτις, ο Πάνος Καμμένος “έριξε” στο τραπέζι ένα  εναλλακτικό σχέδιο για το Σκοπιανό.

Αυτό θα ήταν πως σε περίπτωση εμπλοκής της Συμφωνία των Πρεσπών θα πρέπει να υπάρξει μια αμυντική συμφωνία μεταξύ των χωρών της περιοχής (Αλβανία, Βουλγαρία, Σερβία) που εξασφαλίζει την ασφάλεια.

Αναλυτικά η δήλωση του αξιωματούχου του Στέιτ Ντιπαρτμεντ στον ανταποκριτή του ΑΝΤ1 στην Ουάσινγκτον Θανάση Τσίτσα:

«Δεν ανακοινώνουμε δημόσια τις λεπτομέρειες των προσωπικών μας διπλωματικών συνομιλιών, αλλά η θέση των Ηνωμένων Πολιτειών για το θέμα αυτό είναι σαφής: χαιρετίζουμε τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, στις 30 Σεπτεμβρίου, στο οποίο οι πολίτες εξέφρασαν την υποστήριξή τους στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, με την αποδοχή της Συμφωνίας Πρεσπών μεταξύ Μακεδονίας και Ελλάδας.

Υποστηρίζουμε σθεναρά την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας, η οποία θα επιτρέψει στην πΓΔΜ να αναλάβει τη νόμιμη θέση της στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ ως Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, συμβάλλοντας στην περιφερειακή σταθερότητα, ασφάλεια και ευημερία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments