Διεθνή

Cobalt Air: Ανέστειλε τη λειτουργία της η κυπριακή αεροπορική εταιρεία

Cobalt Air: Ανέστειλε τη λειτουργία της η κυπριακή αεροπορική εταιρεία
Cobalt Air: Η κυπριακή αεροπορική εταιρεία ανέστειλε τη λειτουργία της. Διακοπή πτήσεων και στην Ελλάδα.

Cobalt Air: Η κυπριακή αεροπορική εταιρεία προχώρησε σε αναστολή της λειτουργία της, μόλις δύο χρόνια μετά από την παρθενική της πτήση.

Με την ίδρυσή της η αεροπορική ευελπιστούσε να καλύψει το κενό στην κυπριακή αγορά μετά από το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών, έχοντας παρουσία και στην Ελλάδα.

Η εταιρεία, με ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Τετάρτης, εκφράζει επίσης «βαθύτατη λύπη» για την οποιαδήποτε ταλαιπωρία των επιβατών της.

Cobalt Air: Η ανακοίνωση της εταιρείας

«Με μεγάλη μας λύπη σας ανακοινώνουμε ότι η αεροπορική εταιρεία COBALT AIR αναστέλλει τη λειτουργία της τα μεσάνυκτα της 17ης Οκτωβρίου 2018 και προχωρά σε διαδικασία διαχείρισης μετά από 2 χρόνια και 3 μήνες λειτουργίας».

«Είναι μια θλιβερή μέρα για όλο το προσωπικό και τους επιβάτες της COBALT AIR».

“Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, η εταιρεία εργαζόταν απρόσκοπτα και αδιάλειπτα έτσι ώστε να διασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη οικονομική της επάρκεια.

«Παρ´ όλες τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβλήθηκαν αλλά και τη σκληρή δουλεία και αφοσίωση στο να κτιστεί και να εδραιωθεί η εταιρεία αυτή, δυστυχώς, δεν κατέστη δυνατό να εξασφαλιστούν οι οικονομικοί πόροι που ήταν αναγκαίοι για τη συνέχιση της πορείας της».

«Η εταιρεία επιθυμεί να ευχαριστήσει το προσωπικό της για τη σκληρή δουλειά, την αφοσίωση, το υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών, τους πελάτες της που την στήριξαν και ταξίδεψαν μαζί της με ασφάλεια καθώς επίσης και όλους τους συνεργάτες της».

Δείτε το βίντεο:

H τελευταία άφιξη της εταιρείας ήταν από το Λονδίνο.

Και τα έξι αεροπλάνα του στόλου της Cobalt έχουν καθηλωθεί στη δυτική πλευρά του διαύλου του αεροδρομίου της Λάρνακας.

Cobalt Air: Η ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών της Κύπρου

Σε χτεσινή ανακοίνωσή του, το υπουργείου Μεταφορών της Κύπρου τόνισε τα εξής:

«Η αεροπορική εταιρεία Cobaltair Ltd, πληροφόρησε απόψε στις 21.00 το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ότι αναστέλλει όλες τις πτήσεις της από αύριο το πρωί στις 00.30.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη ευρεία συνεδρία στο γραφείο της Υπουργού Μεταφορών στην παρουσία εκπροσώπων του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας, του Γενικού Λογιστηρίου, της Hermes και άλλων αρμοδίων με στόχο την καλύτερη δυνατή οργάνωση για τον επαναπατρισμό επιβατών που θα μείνουν εγκλωβισμένοι λόγω αναστολής των εργασιών της Cobaltair Ltd.

Οι επιβάτες των πτήσεων της 17ης βραδινής και 18ης Οκτωβρίου 2018, που δε θα πραγματοποιηθούν παρακαλούνται όπως εξασφαλίσουν οι ίδιοι εισιτήρια μονής διαδρομής σε οικονομική θέση για τον επαναπατρισμό τους και να κρατήσουν τα αποδεικτικά στοιχεία για σκοπούς αποζημίωσής τους.

Οι υπόλοιποι επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν με Cobaltair Ltd τις επόμενες (7) μέρες, θα πληροφορηθούν με νεότερες ανακοινώσεις για τον τρόπο επαναπατρισμού τους.

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας των επιβατών και εκφράζει τη λύπη του τόσο για την αναστολή των εργασιών της εταιρείας όσο και για τα προβλήματα που θα προκληθούν στο επιβατικό κοινό».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments