Πολιτική

Ανδρέας Παπανδρέου: Το ιστορικό νεύμα στη Δήμητρα Λιάνη

Ανδρέας Παπανδρέου: Το ιστορικό νεύμα στη Δήμητρα Λιάνη
Ανδρέας Παπανδρέου: Στις 22 Οκτωβρίου 1988 επισημοποίησε μπροστά στα μάτια όλης της χώρας τη σχέση του με τη Δήμητρα Λιάνη.

Ήταν 22 Οκτωβρίου του 1988 όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου επέστρεψε στην Ελλάδα μετά την εγχείριση ανοιχτής καρδιάς στο Χέρφιλντ. Ήταν μια στιγμή που όρισε την πολιτική σκηνή (ανάμεσα σε άλλα) της Ελλάδας στα 80s. Χαιρετώντας τα πλήθη, ο ηγέτης του παλιού ΠΑΣΟΚ είχε μια δεύτερη άφιξη να ανακοινώσει στους Έλληνες. Το νεύμα του προς τη σύντροφο της ζωής του Δήμητρα Λιάνη να τον ακολουθήσει ήταν και ουσιαστικά η επισημοποίηση στο επόμενο, προσωπικό κεφάλαιο στη ζωή του.

Παρόμοια υποδοχή του είχαν επιφυλάξει τα πλήθη μετά την επιστροφή του από τη Σουηδία, λίγους μήνες πριν το στρατιωτικό πραξικόπημα στη χώρα και τη σύλληψή του. Ανδρέας Παπανδρέου

Η εγχείρηση στο Χέρφιλντ

Ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε επισκεφθεί το Λονδίνο για να υποβληθεί σε εγχείριση καρδιάς στο νοσοκομείο Χέρφιλντ από τον καρδιοχειρουργό Μαγκντί Γιακούμπ.

Η τεράστια υποδοχή με εκατοντάδες ορκισμένους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ ήταν μια στιγμή που καταγράφτηκε στο θυμικό του Έλληνα στα 80s για την επιστροφή του αλλά και την είσοδο της Δήμητρας Λιάνη στην πολιτική σκηνή της χώρας.

Ένα χρόνο αργότερα, παντρεύονται και η Δήμητρα Λιάνη γίνεται σύζυγος πρωθυπουργού μέχρι το τέλος της ζωή του ηγέτη του παλιού ΠΑΣΟΚ.

Ανδρέας Παπανδρέου – Δήμητρα Λιάνη: Η viral αναπαράσταση με τα playmobil

Τον Ιανουάριο του 2017 διοργανώθηκε στην Τεχνόπολη μια έκθεση για την Ελλάδα του ’80.  Η έκθεση με το όνομα GR80s. Μια πρωτότυπη, ιστορική και πολιτισμική αναδρομή στην δεκαετία του ’80 η οποία είχε στόχο να προσφέρει στον επισκέπτη μια μοναδική αναβιωτική εμπειρία.

Πολιτική, τρόποι ζωής, τέχνες και τεχνολογία του ’80, ανασυστήθηκαν σε 18 περίπτερα μέσα από ένα συνδυασμό άμεσης πληροφορίας, οπτικοακουστικών εκθεμάτων και διαδραστικών εφαρμογών.

Μεταξύ άλλων υπήρξε και αναπαράστασης του ιστορικού νεύματος του Ανδρέα Παπανδρέου στη Δήμητρα Λιάνη. Η υπενθύμιση αυτής της στιγμής με φιγούρες έφερε το λογότυπο του ΠΑΣΟΚ και είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά σε όσα συνέβησαν τότε. Ανδρέας Παπανδρέου

Χρησιμοποιώντας Playmobil η ομάδα πίσω από το ψευδώνυμο Grecobil προσπάθησε και κυρίως κατάφερε να αποτυπώσει με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια το ενσταντανέ στον αερολιμένα του Ελληνικού.

Μετά από τρεις μήνες η ομάδα Grecobil εκθέτει με κάθε δυνατή λεπτομέρεια, από τους πρωταγωνιστές στους κομπάρσους και τα άλλα στοιχεία του σκηνικού (πινακίδες, Πύργος Ελέγχου κα) μια στιγμή που όρισε την Ελλάδα και την άλλαξε για πάντα.

Οι δημιουργοί της μακέτας ασχολούνται με την αναπαράσταση στιγμών με φιγούρες από το 1996.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments