Συνεντεύξεις

Βασίλης Θωμόπουλος: “Θα καταργούσα τον θάνατο…”

Βασίλης Θωμόπουλος: “Θα καταργούσα τον θάνατο…”
Ο Βασίλης Θωμόπουλος σε μία εκ βαθέων συνέντευξη στο pagenews.gr.

Ο Βασίλης Θωμόπουλος έγινε ευρέως γνωστός στο κοινό μέσα από τη σειρά «50-50» που υποδύθηκε τον ταβερνιάρη.

Ωστόσο, εκτός του υποκριτικού του ταλέντου, είναι ο δημιουργός όλων των τεράστιων επιτυχιών που σαρώνουν σε τηλεθέαση και αγαπήσαμε με πάθος.

Στη συνέντευξή μας αναφερόμαστε στο Mega, το Epsilon, τη νέα του τηλεοπτική σειρά «Ελεύθερο ζευγάρι», τον έρωτα και τη σεξουαλικότητα, το θέατρο και την πολιτική.

Του ευχόμαστε να έχει πάντα έμπνευση και νέα του τηλεοπτική στέγη να του φέρει επιτυχία και γούρι.

Βασίλη, ξεκίνησες μια νέα συνεργασία με το κανάλι Epsilon. Πώς προέκυψε ο «γάμος» και πώς φαντάζεσαι την εξέλιξη του εν λόγω σταθμού;

Είχα μια πρόταση, τη διάβασα, τη βρήκα ενδιαφέρουσα και το αποφάσισα.

Ελπίζω το OPEN.,το νέο κανάλι, να στηριχτεί στην ελληνική μυθοπλασία και στο ελληνικό πρόγραμμα και εύχομαι να έχουν την υπομονή και την επιμονή να το αγαπήσει ο κόσμος.

Η συνήθεια του κοινού δεν αλλάζει εύκολα. χρειάζεται χρόνος και αγώνας.

Σε συνέχεια της ως άνω ερώτησής μου το κανάλι του κ. Σαββίδη φιλοδοξεί να γίνει το νέο Mega. Πώς νιώθεις μέσα σου το γεγονός πως το Mega με το οποίο δούλεψες επί σειρά ετών και φιλοξένησε σειρές που σκηνοθέτησες με μεγάλη τηλεθέαση όπως «Με τα παντελόνια κάτω», «Πενήντα-Πενήντα», «Η πολυκατοικία», «Ένας μήνας και κάτι», στις επαναλήψεις σαρώνει στα νούμερα;

Το βρίσκω λογικό. γιατί είναι εξαιρετικές δουλειές και δεν εννοώ τις δικές μου.

Πάντα όταν η ζωή δυσκολεύει, ο κόσμος γυρίζει σε ό,τι του θυμίζει τα νιάτα του που κυριαρχεί η ελπίδα.

Θα θυμάστε παλαιότερα την λατρεία στις ελληνικές ταινίες που ήξεραν πώς άρχιζαν πώς τέλειωναν και κάθε ατάκα.

Έργα χωρίς εκπλήξεις…σαν τα παραμύθια των παιδιών…

Τι σημαίνει για σένα επιτυχία; Αναγνώριση, λεφτά, ελευθερία να κάνεις πράξη με μεγαλύτερη ευκολία διαπραγμάτευσης τα «θέλω» σου ή απλά ικανοποίηση εσωτερική;

Επιτυχία, σίγουρα, δε σημαίνει λεφτά. Στην αποτυχία μιλάνε πιο πολύ για σένα. Σημαίνει πιο ανάλαφρα πόδια από την κούραση, πιο πολύ κουράγιο και καλό κλίμα στο γύρισμα αλλά παράλληλα πιο πολύ και πιο σκληρή δουλειά για την ευθύνη και την ανταπόδοση στο θεατή απ όλους τους συντελεστές. Η ζωή γίνεται λίγο πιο δύσκολη.

Η νέα σου σειρά είναι μια ερωτική κομεντί. Ποιος είναι ο τίτλος της σειράς και ποιο πιστεύεις πως θα είναι το συστατικό που θα κάνει το θεατή να τη λατρέψει;

«Ελεύθερη σχέση» που σημαίνει ούτε χωρισμένοι.. ούτε μαζί. Πιστεύω είναι κάτι που όλοι όσοι είναι σε σχέση θα ήθελαν να το ζήσουν.. να μετρήσουν δηλαδή αν πραγματικά είναι ερωτευμένοι και να ανακαλύψουν αν το «για πάντα» υπάρχει στην πραγματική ζωή.

Είναι ο έρωτας το πιο όμορφο ταξίδι της ζωής;

Δεν ξέρω… το σίγουρο είναι ότι είναι ταξίδι.

Ένας γάμος που ξεκινάει με έρωτα, καταλήγει συνήθως σε συντροφικότητα. Από τη δική σου ματιά πώς μπορούμε να διατηρήσουμε μια «γλυκιά πλάνη» για πολλά χρόνια;

Ο γάμος είναι περιπέτεια και θέλει δουλειά.. θέλει φροντίδα περιποίηση, θέλει υποχωρήσεις αλλά θέλει και διεκδίκηση και ζήλια και καυγάδες.

Είδα πως έχεις βάλει αγγελία για audition αν και εικάζω πως προτιμάς να συνεργάζεσαι με ανθρώπους που τους γνωρίζεις. Θα ήθελες να το σχολιάσεις και να μάς αποκαλύψεις το cast και πού γίνονται τα γυρίσματα;

Όταν έχεις βρει μια κοινή γλώσσα με τους συνεργάτες σου, δε βρίσκω το λόγο να τους αλλάξεις. Αυτή η σχέση γίνεται όλο και πιο πολύτιμη και γεννάει .Η φύση της δουλειάς μας, όμως, είναι να ανακαλύπτεις καινούργιους δρόμους και θέλω πάντα όλοι οι νέοι να έχουν εύκολη πρόσβαση στη δουλειά. Κάθε χρόνο λοιπόν αναζητώ νέα πρόσωπα. Τα γυρίσματα γίνονται σε φυσικούς χώρους. και το casting θα το παρουσιάσει το κανάλι όταν θα έρθει η ώρα.

Μπορεί μια μικρή παραγωγή, αν έχει ψυχή, να είναι άρτια και επιτυχημένη;

Εξαρτάται από το θέμα. Δεν φτάνει η ψυχή, συνήθως.

«Πανικός στο υπουργείο» στο θέατρο Λαμπέτη και συνεργασία με τον Κώστα Βουτσά. Σε βρίσκει σύμφωνο το γεγονός της τεκνοποίησης σε μεγάλη ηλικία; Με βρίσκει σύμφωνο κάθε τι που ονειρεύεται ο κάθε άνθρωπος. αρκεί να μην κάνει κακό σ’ άλλους ανθρώπους. Ο Φοίβος είναι ένα υπέροχο παιδί και όπως όλα τα παιδιά φέρνει και δώρα στους γονείς του. Εύχομαι να είναι καλότυχος.

Οι παχουλοί άντρες είναι πιο άπιστοι και κάνουν περισσότερο σεξ λένε οι έρευνες. Τι έχεις να πεις γι’ αυτό;

Πιθανόν να ισχύει.. Εγώ, είμαι χοντρός… δεν είμαι παχουλός… άλλη κατηγορία.

Ένας αληθινά πνευματικός άνθρωπος ξέρει να γελά και εσύ το έχεις κατά τη γνώμη μου. Ποια πλευρά του εαυτού σου θα ήθελες να μάς συστήσεις;

Στη δουλεία μας μπορείς συνέχεια να στέλνεις μηνύματα με μπουκάλια στη θάλασσα.. εγώ το κάνω συνέχεια.. Ο αέρας και το κύμα θα αποφασίσουν αν θα φτάσουν κάπου.

Ως σκηνοθέτης έχεις ένα όραμα και ένα ύφος που θέλεις να στιγματίσει όλες σου τις δουλειές;

Νομίζω ότι αυτές είναι μεγάλες κουβέντες. Προσπαθώ να φιλτράρω τα πράγματα.. Αν αυτό δημιουργεί προσωπικό ύφος.. τί να πω: Μπράβο μου!

Τί ετοιμάζεις το χειμώνα στο θέατρο;

Κωμωδία..τί άλλο; Μια πραγματικά αστεία κωμωδία στο θέατρο «Αθηνά» .Τί τραβάει ένας ταλαίπωρος ταξιτζής στη δεκαετία του 70 που έκανε το λάθος να αγαπήσει δύο γυναίκες… μαζί!

Ποια παθογένεια της ελληνικής κοινωνίας σε τρομάζει και σε βάζει σε σκέψεις;

Η έλλειψη μνήμης.. να μη διδασκόμαστε από την ιστορία που επαναλαμβάνεται τόσο απόλυτα και να θεωρούμε ότι το κράτος είναι κάποιοι άλλοι.. άγνωστοι που έχουμε ιερό καθήκον να τους κλέψουμε να τους κοροϊδέψουμε και να διορίζουμε όλο μας το σόι.

Τί σου δίνει δύναμη, τί σε κάνει έξω φρενών και τί απλά ανέχεσαι;

Είμαι απλός άνθρωπος.. κάνω όνειρα και τα κυνηγάω με πείσμα.. πιστεύω ότι ο άνθρωπος όλα τα μπορεί.

Θυμώνω με την παραίτηση, το δε βαριέσαι και την έλλειψη αγάπης για τον συνάνθρωπο. Είμαι βαθύτατα χριστιανός στο θέμα της αγάπης.

Πιστεύεις πως αν δεν ψηφίζει σήμερα ένας άνθρωπος σημαίνει πως είναι απαθής για τα κοινά ενώ αυτός που ψηφίζει μια φορά στα τέσσερα χρόνια και μετά είναι αραχτός στο σπίτι του είναι ο πολιτικοποιημένος;

Το απολιτίκ δεν είναι πια μόδα. Στη συγκεκριμένη εποχή η πολιτική και η ζωή είναι ένα. Κανείς δεν μπορεί να μείνει απαθής ακόμα κι αν θέλει. Κάθε δράση του ανθρώπου είναι πολιτική. Στην κάθε μέρα μας:

Κλείνοντας τη συνέντευξή μας τί θ’ άλλαζες στον κόσμο, αν ήταν στο χέρι σου;

Θα καταργούσα τον θάνατο… Με πράξη νομοθετικού παρεχομένου .. ούτε καν με νόμο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments