Γεύση

Η συνταγή της ημέρας: Ταλιατέλες ραγού με βασιλικό

Η συνταγή της ημέρας: Ταλιατέλες ραγού με βασιλικό
Απολαυστική η συνταγή της ημέρας.

Η συνταγή της ημέρας: Ταλιατέλες ραγού με βασιλικό.

Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας

Υλικά συνταγής

  • 500γρ. ταλιατέλες
  • 2 φλιτζ. φυλλα φρέσκου βασιλικού
  • 200 γρ. χοιρινό λουκάνικο
  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 30 γρ. σέλινο
  • ½ καρότο τριμμένο ή κομμένο σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 1 λίτρο σάλτσα ντομάτας από φρέσκες ντομάτες
  • 1 ποτήρι κρασί ροζέ ή κόκκινο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  • Καθαρίζουμε το λουκάνικο εξωτερικά και το κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια.
  • Το ανακατεύουμε σε μπολ μαζί με τον κιμά.
  • Σε κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σέλινο, το καρότο.
  • Προσθέτουμε το λουκάνικο και τον κιμά. Μόλις σπάσουμε τον κιμά και πάρει χρώμα, σβήνουμε με το κρασί.
  • Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, 1 ποτήρι ζεστό νερό ή ζωμό, το φύλλο δάφνης, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με τη σάλτσα του.
  • Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο επιπλέον ζεστό νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Θα χρειαστεί περίπου 1 ώρα και 1 τέταρτο βράσιμο.
  • Προς το τέλος του μαγειρέματος του κρέατος, βάζουμε σε κατσαρόλα νερό να βράσει και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε αλάτι και τις ταλιατέλες.
  • Βγάζουμε στον αναγραφόμενο πάνω στο πακέτο χρόνο βρασίματος.
  • Βγάζουμε τις ταλιατέλες απο τη κατσαρόλα και τις προσθέτουμε στο ραγού.
  • Ανακατεύουμε και μοιράζουμε σε πιάτα. Σερβίρουμε με φρέσκα φύλλα βασιλικού από πάνω.

Πηγή: cooklos.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments