Ελλάδα

Jumbo σκάνδαλο: Παρέμβαση του Αρείου Πάγου μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο με τις πωλήσεις ακινήτων (pics&vid)

Jumbo σκάνδαλο: Παρέμβαση του Αρείου Πάγου μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο με τις πωλήσεις ακινήτων (pics&vid)
Jumbo σκάνδαλο: Εντολή για τη διενέργεια έρευνας έδωσε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, μετά τις αποκαλύψεις.

Jumbo σκάνδαλο: Παραγγελία για την διενέργεια έρευνας έδωσε στην Οικονομική Εισαγγελία, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Η έρευνα διετάχθη προκειμένου να ερευνηθούν οι πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους επενδυτές από το πρώην στέλεχος της Jumbo Ευάγγελο Παπαευαγγέλου.

Ο τελευταίος, σύμφωνα με έρευνα των Κινεζικών Αρχών, φέρεται να είχε συστήσει προσωπική εταιρεία μέσω της οποίας έκανε πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους.

Οι πωλήσεις άξιζαν τα 40 εκατομμύρια ευρώ, μέσω της χρήσης POS.

Την ίδια περίοδο που γίνονταν οι πωλήσεις ακινήτων, ωστόσο, στην Κίνα είχαν επιβληθεί κεφαλαιακοί έλεγχοι (capital controls) με αποτέλεσμα αυτή η πρακτική να είναι παράνομη.

Οι αγοραστές φέρονται ότι ξεπερνούσαν τα εμπόδια στην κίνηση κεφαλαίων μέσω της χρήσης των POS, και παράλληλα έμπαιναν στο πρόγραμμα της Χρυσής Βίζα (και των προνομίων της).

Jumbo σκάνδαλο: Έρευνα για το θέμα διενεργεί και η Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η διοίκηση της Jumbo πάντως ξεκαθάρισε ότι η υπόθεση αφορά προσωπική δραστηριότητα του κ. Παπαευαγγέλου και δεν σχετίζεται με την εταιρεία.

Εθνική Τράπεζα για το σκάνδαλο

Aνακοίνωση σχετικά με την υπόθεση Παπαευαγγέλου και το σκάνδαλο με τα POS εξέδωσε η Εθνική Τράπεζα.

Η Εθνική επισημαίνει ότι προέβη άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες στην υπόθεση Παπαευαγγέλλου, προσθέτοντας ότι το διοικητικό της συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει σε άμεση λήψη μέτρων.

Ειδικότερα, η Εθνική Τράπεζα με αφορμή δημοσιεύματα ανακοίνωσε τα εξής:

Η Τράπεζα μετά τη διαπίστωση από τους μηχανισμούς εσωτερικού ελέγχου και κανονιστικής συμμόρφωσης διενέργειας ασυνήθιστων συναλλαγών με χρήση πιστωτικών καρτών, προέβη άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες για τη διακοπή τους. Στο πλαίσιο αυτό προέβη εγκαίρως σε ενημέρωση των αρμόδιων Αρχών.

Περαιτέρω, σε εφαρμογή των κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης και επιχειρηματικής ηθικής, ενημερώθηκαν τα αρμόδια όργανα της Τράπεζας και αποφασίστηκε από το Διοικητικό της Συμβούλιο η άμεση λήψη μέτρων από τη Διοίκηση.

Εκτός Jumbo ο Παπαευαγγέλου

Με επταμελή σύνθεση θα λειτουργεί το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας Jumbo μετά την αποδοχή της παραίτησης του αναπληρωτή αντιπροέδρου Ευάγγελου Παπαευαγγέλου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ανασυγκροτήθηκε σε σώμα, υπό την επταμελή σύνθεσή του, ως εξής:

Α. Τέσσερα (4) Εκτελεστικά μέλη:

1. Απόστολος- Ευάγγελος Βακάκης του Γεωργίου, επιχειρηματίας, Πρόεδρος.

2. Ιωάννης Οικονόμου του Χρήστου, δικηγόρος, Αντιπρόεδρος

3. Κωνσταντίνα Ντεμίρη του Σταύρου, Διευθύνουσα Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος

4. Σοφία Βακάκη του Απόστολου-Ευάγγελου, ιδιωτική υπάλληλος, Εκτελεστικό Μέλος.

Β. Τρία (3) ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη:

1. Νικόλαος Βελισσαρίου του Ιωάννη, οικονομολόγος.

2. Γεώργιος Κατσαρός του Σπυρίδωνος, οικονομολόγος.

3. Φώτιος Τζίγκος του Αθανασίου, φορολογικός σύμβουλος.

Απάντηση της Jumbo στην επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Η εταιρεία, σε απάντηση σημερινού σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, «διαψεύδει ρητά και κατηγορηματικά, ως αναληθή και αβάσιμα, σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου περί ενδεχόμενης εμπλοκής της, με οποιονδήποτε άμεσο ή έμμεσο τρόπο, σε φερόμενες ως παράνομες δραστηριότητες προσωπικής εταιρείας του ήδη παραιτηθέντος μικρομετόχου, αναπληρωτή Αντιπροέδρου και Εκτελεστικού Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ευάγγελου Παπαευαγγέλου».

Αναλυτικά η απάντηση αναφέρει:

1. Η εταιρεία ουδεμία απολύτως γνώση ή σχέση ή σύνδεση έχει με τις προσωπικές επιχειρηματικές δραστηριότητες του ανωτέρω στον τομέα των ακινήτων ή άλλες.

2. Ουδεμία συναλλαγή έχει πραγματοποιηθεί οποτεδήποτε μέσω των τραπεζικών λογαριασμών και των συστημάτων πληρωμών της εταιρείας, πλην αποκλειστικά και μόνον όσων αφορούν στην καθημερινότητα της πραγματικής εμπορικής δραστηριότητα αυτής.

3. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Παπαευαγγέλου δεν είχε καμία απολύτως υπογραφή ή εξουσία σε σχέση με τις οικονομικές συναλλαγές της εταιρείας, καθώς η μόνη του αρμοδιότητα ήταν αγορανομικώς υπεύθυνος και αρμόδιος για τις καθημερινές τρέχουσες συναλλαγές με δημόσιες υπηρεσίες, αρχές και οργανισμούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments