Ελλάδα

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Ο Αλβανός ιατροδικαστής αλλοίωσε στοιχεία από τη σορό του

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Ο Αλβανός ιατροδικαστής αλλοίωσε στοιχεία από τη σορό του
Κωνσταντίνος Κατσίφας: Ο δικηγόρος της οικογένειας, Κώστας Γιοβανόπουλος, αποκάλυψε, ότι η σορός είχε πλυθεί και συρραφεί.

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Η υπόθεση του θανάτου του Έλληνα ομογενούς περιπλέκεται, ενώ η οικογένειά του παραμένει στο “σκοτάδι”.

Η δικογραφία ήδη διαβιβάστηκε στην Αθήνα από την εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ συγγενικά πρόσωπα του θύματος προσκόμισαν την ταυτότητά του, καθώς είχε ελληνική υπηκοότητα.

Φως στην υπόθεση αναμένεται να δώσει ο Έλληνας ιατροδικαστής μετά την έγκριση που δόθηκε να εξετάσει τη σορό.

Ο ιατροδικαστής βρίσκεται στην Αλβανία μαζί με Έλληνες δικηγόρους, όμως, οι αλβανικές αρχές δυσχεραίνουν το έργο του, καθώς απέτρεψαν την ενδελεχή εξέταση, αλλά και έχουν αποκρύψει κρίσιμα στοιχεία, παρεμβαίνοντας στην σορό.

Μάλιστα, του επέτρεψαν να εξετάσει το πτώμα μόνο πέντε λεπτά, ενώ ο δικηγόρος της οικογένειας, Κώστας Γιοβανόπουλος, αποκάλυψε επίσης ότι η σορός είχε πλυθεί και συρραφεί.

Κατά τον κ. Γιοβανόπουλο, η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα έφερε δύο διαμπερή τραύματα στο θώρακα, στην καρδιά και δεν φαίνεται να πυροβολήθηκε εξ επαφής.

Επίσης δεν φέρει τραύματα στα πόδια.

Την ίδια στιγμή, όλο και περισσότερα στόματα ανοίγουν από την ελληνική μειονότητα.

Γιατρός και φίλος του Κατσίφα κατήγγειλε ότι οι Αλβανοί κομάντος πρέπει να έσυραν το θύμα 70 με 80 μέτρα και στη συνέχεια του έδωσαν τη χαριστική βολή:

«Βρήκαμε μια μεγάλη λίμνη αίματος με αίμα ζωηρά κόκκινο που σημαίνει ότι ο Κωνσταντίνος ζούσε όταν τον έσυραν σε αυτήν την απόσταση» δήλωσε.

Ο ίδιος άνθρωπος υποστήριξε ότι το θύμα είχε στοχοποιηθεί πριν από το συμβάν, με τους αστυνομικούς να τον απειλούν ώρες πριν τη συμπλοκή.

Η μαρτυρία αυτή είναι εντελώς αντίθετη στην εκδοχή της αλβανικής πλευράς που ισχυρίζεται, πως ο νεαρός άνδρας κρύφτηκε, αρνήθηκε να παραδοθεί, και τους επιτέθηκε με βροχή πυροβολισμών, οι οποίοι έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Το τοπίο μοιάζει “θολό” στην υπόθεση της δολοφονίας του Κατσίφα, αφού ο δικηγόρος της οικογένειας, τόνισε πως δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση.

Ειδικότερα δήλωσε:

«Θεωρητικά έχει ολοκληρωθεί η πρώτη πραγματογνωμοσύνη από τις αλβανικές αρχές.

Ωστόσο, δεν έχουμε ούτε ένα έγγραφο στα χέρια μας από τις αλβανικές αρχές, ούτε αυτό της νεκροψίας».

Συμπλήρωσε πως «δεν ξέρουμε ούτε ποιος ούτε πότε την έκανε την νεκροψία».

Στο αλβανικό ΥΠΕΞ η Ελληνίδα πρέσβης

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Αλβανίας, η Ελληνίδα πρέσβης στα Τίρανα κλήθηκε στο αλβανικό ΥΠΕΞ, για να της ανακοινωθεί η «ξεκάθαρη θέση των Αλβανικών αρχών όσον αφορά το θέμα του θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα».

Όπως αναφέρουν τα αλβανικά ΜΜΕ και το αλβανικό ΥΠΕΞ, στην κυρία Ελένη Σουράνη επισημάνθηκε ότι «το σοβαρό συμβάν διερευνά η αλβανική Δικαιοσύνη».

Τονίστηκε ότι: «Αυτός ο θεσμός είναι η μόνη αρχή που, με βάση το αλβανικό σύνταγμα και το ποινικό δίκαιο, διεξάγει ανεξάρτητη έρευνα για κάθε αδίκημα που συμβαίνει στο έδαφος της Δημοκρατίας της Αλβανίας».

«Το υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών επανέλαβε την έκκληση για σύνεση και αποφυγή πολιτικών και διπλωματικών παρεξηγήσεων για το θέμα αυτό, εξασφαλίζοντας ότι η Αλβανία είναι μια ασφαλής και ειρηνική χώρα για όλους τους πολίτες της, συμπεριλαμβανομένων αυτών της ελληνικής ιθαγένειας χωρίς διακρίσεις».

Τα Τίρανα προχώρησαν στην κίνηση αυτή αφού έγινε γνωστό από την Αθήνα ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών θα προβεί σε έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του 35χρονου ομογενή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments