Πολιτική

Αυστηρή απάντηση Αθήνας στα Τίρανα: “Η Ελλάδα είναι ένα απολύτως ασφαλές κράτος”

Αυστηρή απάντηση Αθήνας στα Τίρανα: “Η Ελλάδα είναι ένα απολύτως ασφαλές κράτος”
Η Αθήνα, απάντησε σε έντονους τόνους στα Τίρανα μετά την δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Αυστηρή απάντηση Αθήνας στα Τίρανα: Τεταμένες παραμένουν οι σχέσεις Ελλάδας και Αλβανίας μετά την δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα από αστυνομικά πυρά το μεσημέρι της Κυριακής στο χωριό Βουλιαράτες της Αλβανίας.

Συγκεκριμένα, η Ελληνίδα πρέσβειρα εκλήθη εκ νέου στο Αλβανικό ΥΠΕΞ, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το κάψιμο της αλβανικής σημαίας στην πλατεία Συντάγματος, αλλά και για άλλα περιστατικά που έχουν σημειωθεί μετά την δολοφονία.

Να σημειωθεί, ότι στα Τίρανα μεταφράζουν τα εν λόγω περιστατικά (να θυμίσουμε την επίθεση με μολότοφ σε αλβανικό τουριστικό γραφείο) ως απειλή για την ζωή και την περιουσία των Αλβανών πολιτών που ζουν στην Ελλάδα.

Επίθεση με μολότοφ σε αλβανικό τουριστικό γραφείο 

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι η πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα Ελένη Σουρανή «απάντησε με έντονο και ενδεδειγμένο τρόπο, τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι ένα απολύτως ασφαλές κράτος».

Η Αθήνα παρακολουθεί με ανησυχία την πολιτικοποίηση των γεγονότων από την κυβέρνηση της γειτονικής χώρας, ωστόσο αποφεύγει την περαιτέρω όξυνση της ατμόσφαιρας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments