Ελλάδα

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Αξιωματικός της ΕΛΑΣ στην Αλβανία για τις έρευνες

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Αξιωματικός της ΕΛΑΣ στην Αλβανία για τις έρευνες
Κωνσταντίνος Κατσίφας: Η παρουσία του Έλληνα αξιωματικού συμφωνήθηκε μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας τους.

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Από σήμερα θα βρεθεί στα Τίρανα Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου, να συμμετάσχει στις έρευνες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πυροβολήθηκε θανάσιμα ο Έλληνας ομογενής.

Η παρουσία του Έλληνα αξιωματικού συμφωνήθηκε μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας των δύο χωρών.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του Star, στα Τίρανα αναμένεται να μεταβεί αύριο Σάββατο (03/11) και ο πατέρας του Κωνσταντίνου Κατσίφα, συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του.

Η οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα, βάσει και των ευρημάτων του Έλληνα ιατροδικαστή, υποστηρίζει ότι πυροβολήθηκε όρθιος, ότι δεν ήταν κάπου κρυμμένος τη στιγμή που δέχθηκε από Αλβανούς αστυνομικούς δυο σφαίρες στην καρδιά.

Υπάρχουν, λοιπόν, βάσιμες υποψίες πως η ειδική ομάδα RENEA των Αλβανών δεν επιχείρησε να ακινητοποιήσει και να συλλάβει τον 35χρονο αλλά να τον σκοτώσει.

Η οικογένεια ισχυρίζεται, επίσης, επί περίπου δυο μήνες ο 35χρονος ήταν υπό παρακολούθηση, ενώ λίγες μέρες πριν την 28η Οκτωβρίου είχε κληθεί στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας Τιράνων, απαντώντας στο αίτημα της οικογένειας Κατσίφα, αρνήθηκε την παράδοση της σορού του, χωρίς ακόμη να είναι γνωστή η αιτιολογία και ζήτησε από τον πατέρα του νεκρού, Γιάννη Κατσίφα, να πάει στα Τίρανα για να υποβάλλει εγγράφως το αίτημα της μεταφοράς της σορού.

Από το βράδυ της Τετάρτης, ο πατέρας του άτυχου 35χρονου έχει καταθέσει το αίτημα στις αλβανικές Αρχές.

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Υπάρχει βίντεο από τη δολοφονία του

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΑΝΤ1, που επικαλείται αναφορές αλβανικών ΜΜΕ, οι δυνάμεις της RENEA είναι υποχρεωμένες να βιντεοσκοπούν κάθε επιχείρηση, την οποία αναλαμβάνουν να εκτελέσουν.

Αυτό συνέβη και στην περίπτωση της καταδίωξης του 35χρονου.

Συγκεκριμένα, από το αλβανικό τηλεοπτικό δίκτυο μεταδόθηκε, ότι οι κομάντος της RENEA που εστάλησαν στους Βουλιαράτες το μεσημέρι της Κυριακής (28/10/2018), έχουν καταγράψει σε βίντεο την επιχείρηση στη βουνοπλαγιά πάνω από το χωριό, όπου ο Κωνσταντίνος Κατσίφας είχε διαφύγει.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι Αλβανοί κάλεσαν τον Κατσίφα να παραδοθεί, αλλά εκείνος αρνήθηκε και άνοιξε πυρ, στρέφοντας το όπλο του στον αέρα, τη στιγμή που τον έχει πλησιάσει διαπραγματευτής της αλβανικής Αστυνομίας.

Κατά το Report TV, πάντα, μετά και την εξέλιξη αυτή, οι κομάντος της RENEA άνοιξαν πυρ εναντίον του 35χρονου Έλληνα.

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Τι λέει ο άνθρωπος που τον είδε για τελευταία φορά ζωντανό

Λίγο πριν πέσει νεκρός, ο Κατσίφας καθόταν σε βουνό μαζί με έναν βοσκό.

Ο τελευταίος μίλησε για όλα όσα συνέβησαν και για το πως ήταν ο Κατσίφας λίγο πριν πέσει νεκρός.

«Τον Κωνσταντίνο τον είδα, μιλήσαμε, καθίσαμε και του έδωσα λίγο νερό. Μετά του έδωσα και το παλτό μου γιατί κρύωνε. Ήταν ήρεμος.

Κρύφτηκε στην άκρη κι εγώ πήγα στα πρόβατα. Κάποια στιγμή τον έχασα από τα μάτια μου, εξαφανίστηκε», ανέφερε ο βοσκός.

Μάλιστα, δεν έκρυψε πως και ο ίδιος φοβήθηκε πολύ για τη ζωή του και για να μην δεχτεί κάποια σφαίρα.

«Γινόταν μεγάλος πόλεμος, το ελικόπτερο το είδα, ευτυχώς δεν μου έδωσαν καμιά σφαίρα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments