Διεθνή

Κωνσταντίνος Κατσίφας δικογραφία: «Άνοιξαν δικογραφία για οπλοχρησία και οπλοκατοχή μετά το θάνατό του»

Κωνσταντίνος Κατσίφας δικογραφία: «Άνοιξαν δικογραφία για οπλοχρησία και οπλοκατοχή μετά το θάνατό του»
Κωνσταντίνος Κατσίφας δικογραφία: Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος της οικογένειας. Οι ειδικές δυνάμεις της Αλβανίας έδωσαν βίντεο στον εισαγγελέα.
Κωνσταντίνος Κατσίφας δικογραφία: «Μία δικογραφία πρέπει να σχηματιστεί και μόνο, ανθρωποκτονία εκ προθεσεως, θύμα ο Κωνσταντίνος Κατσίφας», τονίζει ο δικηγόρος της οικογένειας του 35χρονου, ο οποίος βρήκε το θάνατο από αστυνομικά πυρά στις Βουλιαράτες της Αλβανίας, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου. Δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία κατά του Κωνσταντίνου Κατσίφα, άνοιξαν οι Αλβανοί μετά το θάνατό του, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα (02/11), ο δικηγόρος της οικογένειας, Κώστας Γιοβανόπουλος.

Όπως τόνισε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6, ο κ. Γιοβανόπουλος, στο ποινικό δίκαιο τέτοιες δικογραφίες αρχειοθετούνται άμεσα, μετά το θάνατο ενός ανθρώπου. «Μία δικογραφία πρέπει να σχηματιστεί και μόνο, ανθρωποκτονία εκ προθεσεως, θύμα ο Κωνσταντίνος Κατσίφας» επεσήμανε ο δικηγόρος της οικογένειας του 35χρονου και χαρακτήρισε «ελεεινή» και «δειλή προπαγάνδα» τη δήλωση του Έντι Ράμα για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα.

Σχολιάζοντας, την κλήση του πατέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα να μεταβεί στα Τίρανα προκειμένου να καταθέσει ώστε στη συνέχεια να πάρει τη σορό του παιδιού του, ο κ. Γιοβανόπουλος επεσήμανε ότι «δεν ισχύει στη νομική λογική αυτό» αναρωτώμενος «σε τι επηρεάζει στη δικανική σκέψη του εισαγγελέα ως προς την παράδοση της σορού;». «Ψάχνουμε ακόμα το γιατί θυσιάστηκε ο Κωνσταντίνος και από ποιο χέρι, γιατί έπεσε αυτή η σφαίρα, ποιος έδωσε την εντολή σε αυτό το όπλο, ποιος οργάνωσε αυτή τη χολιγουντιανή επιχειρήση» είπε ο κ. Γιοβανόπουλος.

Οι ειδικές δυνάμεις της Αλβανίας έδωσαν βίντεο στον εισαγγελέα

Το βίντεο από τις ενσωματωμένες κάμερες στις στολές των Ειδικών Δυνάμεων της Αλβανίας (RENEA) έχει στα χέρια της η αλβανική δικαιοσύνη. Τα ΜΜΕ της Αλβανίας, επικαλούμενα πηγές της δικαιοσύνης της χώρας, κάνουν λόγο για οπτικοακουστικό υλικό το οποίο «ενοχοποιεί» τον Κωνσταντίνο Κατσίφα. Οπως υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές, , τα πλάνα «δείχνουν καθαρά» ότι ο 35χρονος δεν δέχεται να παραδοθεί παρά τις προτροπές στις διαπραγματεύσεις.

«Όχι μόνον αρνήθηκε να παραδοθεί, αλλά ο «ελληνοαλβανός» έθεσε σε κίνδυνο τους άνδρες της RENEA πυροβολώντας τους με Καλάσνικοφ» υποστηρίζουν οι συγκεκριμένες πηγές. «Μετά από αυτό, οι άνδρες της RENEA αποφάσισαν την ‘»εξουδετέρωσή’» του» αναφέρουν.

Ωστόσο το υλικό δεν έχει δοθεί ακόμα στη δημοσιότητα.

Οι αλβανικές αρχές έπλυναν και έραψαν τις πληγές του 35χρονου με αποτέλεσμα να αλλοιωθούν τα στοιχεία. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας Κατσίφα, Κώστα Γιοβανόπουλο, ο Έλληνας ιατροδικαστής που είδε τον 35χρονο, διαπίστωσε ότι έχουν χαθεί στοιχεία καθώς το πτώμα είχε πλυθεί και τα τραύματα είχαν συρραφεί.

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star, ανέφερε πως «αν συρράψουμε αυτά τα τραύματα προφανώς αλλοιώνουμε τα στοιχεία». Μάλιστα, να σημειωθεί ότι συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του Έλληνα ιατροδικαστή που είδε τη σορό του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

«Τόσα χρόνια στην καριέρα μου δεν έχω ξαναδεί ένα τέτοιο γαλήνιο και χαμογελαστό πρόσωπο. Πέθανε ευτυχισμένος Η αίσθησή μου είναι ότι άνοιξε τα χέρια και είπε «Σκοτώστε με»» είπε ο Θεόδωρος Βουγιουκλάκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments