Ελλάδα

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Σε πλήρη άγνοια η οικογένεια για την επιστροφή της σορού του (vids)

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Σε πλήρη άγνοια η οικογένεια για την επιστροφή της σορού του (vids)
Όπως αποκάλυψε στενός φίλος του 35χρονου, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας δεχόταν απειλές από τις αλβανικές αρχές.

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, ο 35χρονος που έπεσε νεκρός στους Βουλιαράτες από αλβανικά πυρά την Κυριακή 28 Οκτωβρίου συνεχίζει να απασχολεί την κοινή γνώμη λόγω της στάσης που κρατάνε οι αλβανικές αρχές.

Συγκεκριμένα, δέκα ημέρες μετά, η οικογένειά του δεν έχει κανένα απολύτως νέο για το τι θα γίνει τελικά με την σορό του 35χρονου που παραμένει άταφη. Η αδικαιολόγητη κωλυσιεργία λοιπόν των Αλβανών ουσιαστικά αποτελεί πρόκληση, την ώρα που τα ΜΜΕ της Αλβανίας οργιάζουν ότι η σορός του Έλληνα από τη Βόρεια Ήπειρο θα παραδοθεί σήμερα.

Ωστόσο, η ίδια η οικογένεια δεν γνωρίζει το παραμικρό. Χαρακτηριστική η δήλωση του δικηγόρου της οικογένειας, Ευστάθιου Ναυρίδη στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1, πως η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί.

«Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να διαπιστωθεί αν θα δοθεί ή όχι η σορός», δήλωσε ο κ. Ναυρίδης, σημειώνοντας πως η οικογένεια δεν έχει κάποια σχετική ενημέρωση για παράδοση της σορού σήμερα. Σε περίπτωση που τελικά επιβεβαιωθούν τα αλβανικά ΜΜΕ και η σορός παραδοθεί σήμερα, δεν αποκλείεται, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας να κηδευτεί αύριο Τετάρτη.

Ακούστε αναλυτικά όσα είπε ο Ευστάθιος Ναυρίδης:

Δεχόταν απειλές

Μιλώντας επίσης στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο φίλος του 35χρονου, Νίκος Γκάζικας, που ήταν μαζί του το βράδυ πριν πέσει νεκρός, έκανε λόγο για απειλές που δεχόταν ο Κατσίφας από τις αλβανικές αρχές.

«Ήταν δεδομένο ότι δεχόταν απειλές. Υπήρχε όχληση, τον φώναζαν πριν από την επέτειο της 28ης (Οκτωβρίου) του έλεγαν να προσέχει και να μην βάζει πολλές σημαίες», είπε.

Μάλιστα, αναφερόμενος στο βράδυ πριν πέσει νεκρός, τόνισε πως για το θέμα ασχολήθηκαν πολύ λίγο, αφού το χωριό της σημαιοστολισμένο και το μόνο που απέμενε ήταν να βάλει ο Κωνσταντίνος Κατσίφας τη μεγάλη σημαία στο κέντρο της πλατείας. Κάτι που όπως είπε έκανε και τα προηγούμενα χρόνια.

«Φέτος, μου είπε ότι τον φώναξαν μια – δυο φορές. Αν τον πίεσαν εκείνη την μέρα ή τον έφτασαν στα όρια για να αρπάξει το όπλο, κανείς δεν μπορεί να το ξέρει», σημείωσε.

Καταληκτικά, χαρακτήρισε μαρτύριο το γεγονός πως ακόμη η σορός του 35χρονου δεν έχει παραδοθεί στην οικογένειά του, ώστε να μπορέσει να τον κηδέψει. Επιθυμία της οικογένειας, είπε, είναι να βρεθούν στην κηδεία όσοι αγαπούσαν τον Κωνσταντίνο Κατσίφα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments