Πολιτική

Συνταγματική αναθεώρηση: Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή

Συνταγματική αναθεώρηση: Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή
Στο βήμα της Ολομέλειας της Βουλής βρίσκεται ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Τοποθετείται στη συζήτηση για τη Συνταγματική αναθεώρηση.

Με κριτική στην πρόταση του πρωθυπουργού για τη συνταγματική αναθεώρηση ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ από την αρχή υποστήριξε ότι το περιθώριο των δύο μηνών, που δίνει η κυβέρνηση, δεν είναι επαρκής χρόνος για να ακουστούν όλες οι απόψεις και οι θέσεις των βουλευτών και των κομμάτων.

«Το Σύνταγμα μας υποχρεώνει να αναζητήσουμε ευρύτερες συνθέσεις και συναινέσεις», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε ότι δεν πληρούνται, όμως, οι προϋποθέσεις, καθώς η χώρα έχει εισέλθει σε προεκλογική περίοδο, η κυβέρνηση διχάζει την κοινωνία και χρησιμοποιεί όλα τα όπλα για να πλήξει τους πολιτικούς αντιπάλους της.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Τσίπρας προσχώρησε στο δόγμα Πολάκη και χρησιμοποιεί το Σύνταγμα σαν εργαλείο γιατί δεν έχει άλλο τρόπο για να ξεφύγει από την πραγματικότητα που ο ίδιος έχει δημιουργήσει.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε την πρότασή του να ψηφίσει αυτή η Βουλή τον μεγαλύτερο αριθμό άρθρων που θα έρθουν προς αναθεώρηση και να αποφασίσει η επόμενη. «Με αυτόν τον τρόπο, επειδή θα μεσολαβήσουν εκλογές, θα συμμετάσχουν και οι πολίτες και ο ίδιος ο λαός», σημείωσε.

Όπως είπε, αυτό είναι και σύμφωνο με το πνεύμα του συνταγματικού νομοθέτη. «Ποιος τρέμει την ετυμηγορία του ελληνικού λαού;», ρώτησε ο κ. Μητσοτάκης. Αναφέρθηκε, δε, και στην προηγούμενη αναθεώρηση για την οποία, όπως τόνισε, τελικά δεν ψήφισε την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων λόγω της τότε υπαναχώρησης του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν σας ενδιαφέρει η πραγματική και ουσιαστική αναθεώρηση του Συντάγματος, άλλοι είναι οι στόχοι σας, από τη μία να μεταθέσετε την συζήτηση από την ζοφερή πραγματικότητα που οι επιλογές σας έχουν προκαλέσει. Να μεταθέσετε την συζήτηση από τα σκάνδαλα της κυβέρνησης τα οποία αποκαλύπτονται το ένα μετά το άλλο: Ελευθέριος Βενιζέλος, Θριάσιο, αμυντικοί εξοπλισμοί, διασπάθιση ευρωπαϊκών πόρων για το προσφυγικό, και το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

Για τις σχέσεις εκκλησίας – κράτους

«Οι σχέσεις κράτους εκκλησίας δε χρειάζονται συνταγματική αναθεώρηση αρκούν απλές νομοθετικές παρεμβάσεις. Ακόμα και την εκκλησία φοβάμαι όμως πως εργαλειοποιεί με κυνισμό η κυβέρνηση. Βαφτίζετε τους ιερείς τώρα ως ιδιωτικούς υπαλλήλους; Ως κάτι διαφορετικό , πάντως τους εξαιρείται από την έννοια αρχή πληρωμών υποκρινόμενοι ότι δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά ταυτόχρονα θα εξακολουθεί ο κρατικός προϋπολογισμός να τους πληρώνει. Έτσι όμως σας δίνετε η δυνατότητα να ανοίξετε ακόμα 10.000 θέσεις προσλήψεων για να τακτοποιήσετε κι άλλους πελάτες σας» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είναι κοροϊδία και απάτη να υποστηρίζετε ότι αδειάζουν 10.000 θέσεις στο Δημόσιο την ώρα που οι κληρικοί θα μισθοδοτούνται από το κράτος», είπε ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments