Υγεία

Ρυτίδες και τριχόπτωση: Επιστήμονες βρήκαν τον τρόπο να τα σταματήσουν

Ρυτίδες και τριχόπτωση: Επιστήμονες βρήκαν τον τρόπο να τα σταματήσουν
Οι ρυτίδες και η τριχόπτωση μπορούν να σταματήσουν σύμφωνα με όσα αναφέρει η έρευνα.

Ρυτίδες και τριχόπτωση είναι τα πρώτα δυο χαρακτηριστικά που μας δείχνουν πως σιγά σιγά μεγαλώνουμε.

Ωστόσο κανένα από τα δυο δεν είναι ευχάριστα.

Οι επιστήμονες έχουν προσπαθήσει πολύ τα τελευταία αρκετά χρόνια να παρέμβουν επιδιορθωτικά και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις με κρέμες, λοσιόν, θεραπείες αισθητικής και άλλα πόσα όμως το πρόβλημα παραμένει δυσεπίλυτο αν και σε σαφώς καλύτερη κατάσταση σε σύγκριση με 20 χρόνια πριν.

Ωστόσο, μία πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα στη μείωση των μιτοχονδρίων στα ποντίκια αναδεικνύει έναν καινούριο τρόπο για την ακύρωση της γονιδιακής μετάλλαξης που προκαλεί τη γήρανση, αντιστρέφοντας εμφανώς το ρυτιδωμένο δέρμα και την τριχόπτωση.

Καθώς το 90% της χημικής ενέργειας που χρησιμοποιούν τα κύτταρα για να επιβιώσουν παράγεται από τα μιτοχόνδρια, η μιτοχονδριακή δυσλειτουργία συνδέεται εγγενώς με τη γήρανση στους ανθρώπους.

Όταν οι επιστήμονες προκάλεσαν τη μείωση της μιτοχονδριακής λειτουργίας σε ποντίκια, τα θηλαστικά άρχισαν να έχουν ρυτίδες και να χάνουν το τρίχωμά τους μέσα σε διάστημα 4 έως 8 εβδομάδων.

Στη συνέχεια, απεκατέστησαν τη μιτοχονδριακή λειτουργία των ζώων, με αποτέλεσμα οι ρυτίδες τους να εξαφανιστούν και να ανανεωθεί το τρίχωμά τους.

Σύμφωνα με τον επιστήμονα Keshav Singh, ο οποίος βρισκόταν στην ηγετική ομάδα των ερευνητών, αυτή η παρατήρηση στο εργαστήριο δεν έχει προηγούμενο.

Διαβάστε Eπίσης

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play