Ελλάδα

Πρόγνωση καιρού: Έκτακτη προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου (vid)

Πρόγνωση καιρού: Έκτακτη προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου (vid)
Πρόγνωση καιρού: Τι προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου για την απότομη αλλαγή του καιρού.

Πρόγνωση καιρού: Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει από σήμερα (20/11) ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, αυτή τη φορά με βροχές -κατά τόπους ισχυρές- και καταιγίδες.

Ήδη το σκηνικό έχει μετατραπεί πλήρως, αφού το θερμόμετρο έχει πέσει αισθητά και τα πρώτα χιόνια έχουν πέσει.

Διαβάστε αναλυτικά όσα έγραψε ο έμπειρος μετεωρολόγος της ΕΡΤ και δείτε στο βίντεο την αναλυτική του πρόγνωση για τον καιρό των επόμενων ημερών:

«Προσοχή την Τρίτη το βράδυ και την Τετάρτη σε περιοχές της κεντρο- βορειοδυτικής Ελλάδας οπού τις προηγούμενες ημέρες σημειώθηκαν αξιόλογες χιονοπτώσεις – χιονοστρώσεις.

Η αναμενόμενη αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας από τους νοτιάδες σε συνδυασμό με τις ισχυρές βροχές ακόμα και σε μεγάλα υψόμετρα δεν αποκλείεται να προκαλέσουν απότομο λιώσιμο του χιονιού στα βουνά και μαζί την απότομη αύξηση της στάθμης χειμάρρων και ποταμών».

Αναλυτικά ο καιρός σήμερα Τρίτη (20/11)

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία, την Τρίτη, στα δυτικά προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στο βόρειο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές, κυρίως στα βόρεια και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Κατά τόπους, η ορατότητα θα είναι περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, στα πελάγη 7 και στο Ιόνιο πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες και από το μεσημέρι πιθανώς ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 17 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία πιθανώς στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Για την Ζάκυνθο προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 και βαθμιαία 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Για την δυτική Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη Μακεδονία και στην Θράκη, αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σταδιακά στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και -κυρίως στα βόρεια- σποραδικές καταιγίδες πιθανώς ισχυρές. Θα φυσούν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως 5 με 7 μποφόρ, στο Ιόνιο πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο τοπικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, ενώ από το μεσημέρι και μετά αναμένονται ασθενείς βροχές, κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, ενώ στα νότια και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά θα φθάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν παροδικές ασθενείς βροχές. Θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Τετάρτη

Την Τετάρτη, στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια, το ανατολικό Αιγαίο και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρά στα δυτικά, σταδιακά το απόγευμα και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν. Για την υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως 5 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία από τα δυτικά σε δυτικών διευθύνσεων, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments