Ελλάδα

Ιερώνυμος για συμφωνία Πολιτείας – Εκκλησίας: «Εγώ θα μιλήσω τελευταίος», επανέλαβε

Ιερώνυμος για συμφωνία Πολιτείας – Εκκλησίας: «Εγώ θα μιλήσω τελευταίος», επανέλαβε
Ιερώνυμος για συμφωνία Πολιτείας - Εκκλησίας: Επανέλαβε την δήλωση που είχε κάνει και την Τρίτη (20/11) στην Λιβαδειά.

Ιερώνυμος για συμφωνία Πολιτείας – Εκκλησίας: «Εγώ θα μιλήσω τελευταίος», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, από το ξενοδοχείο «Χίλτον», όπου κήρυξε την έναρξη του 31ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Χειρουργικής, αναφορικά με τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν μετά την καταρχήν συμφωνία του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας.

Σημειωτέον ότι ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας έκανε και χθες την ίδια δήλωση από τη Λιβαδειά, όπου χοροστάτησε στον πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό, παραμονή της γιορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Τι είχε δηλώσει χθες στην Λιβαδειά:

Σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στις αντιδράσεις που έχει προκάλεσε η ιστορική συμφωνία μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας για τον εξορθολογισμό των σχέσεών τους.

Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας στη Λιβαδειά χοροστάτησε στον πανηγυρικό Αρχιερατικό εσπερινό παραμονή της γιορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου.

«Εγώ ήρθα να προσκυνήσω την Παναγία μας, απόψε, που την αγαπάμε και μας αγαπάει. Εγώ, θα μιλήσω τελευταίος» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η δήλωση του αρχιεπισκόπου Αθηνών, από το tvstar.gr

Ο Αρχεπίσκοπος Ιερώνυμος θα ενημερώσει τους ιερείς της Αρχιεπισκοπής τις προσεχείς ημέρες, σχετικά με το μισθολογικό των κληρικών.

Σύμφωνα με το orthodoxia.info οι τέσσερις ενημερωτικές συναντήσεις για τους κληρικούς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών θα πραγματοποιηθούν στις 23 και 27 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με εγκύκλιο σημείωμα που απέστειλε η Αρχιεπισκοπή στους κληρικούς της το οποίο υπογράφει ο πρωτοσύγκελλος επίσκοπος Θεσπιών Συμεών, οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν σε τέσσερα διαφορετικά σημεία της Αρχιεπισκοπής προκειμένου το σύνολο των κληρικών να ενημερωθεί για «υπηρεσιακά θέματα και τρέχοντα ζητήματα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments