Πολιτική

Εκλογές 2019: Στις 16,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Ποιοι μένουν εκτός Βουλής

Εκλογές 2019: Στις 16,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Ποιοι μένουν εκτός Βουλής
Εκλογές 2019: Σε νέα δημοσκόπηση της Public Issue, η Νέα Δημοκρατία φαίνεται πως κρατά σταθερό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκλογές 2019Δημοσκόπηση Public Issue: Σαφές προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας με 16,5% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφεται σε δημοσκόπηση της Public Issue.

Η πρόθεση ψήφου (με εκτίμηση) διαμορφώνεται στο 38,5% για τη ΝΔ και στο 22% για τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΙΝΑΛ ακολουθεί με 9,5, το ΚΚΕ με 7,5 και η Χρυσή αυγή με 7.

Τα υπόλοιπα τρία κόμματα της τρέχουσας Βουλής, Ποτάμι, ΑΝΕΛ, Ένωση Κεντρώων, τα οποία στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές (Σεπτέμβριος 2015) είχαν συγκεντρώσει, αθροιστικά, ποσοστό 11,2% και, συνολικά, 30 έδρες, φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν μεγάλο κίνδυνο να χάσουν την μάχη και εν τέλει να μείνουν εκτός της νέας Βουλής. Σημειώνεται, ότι  στη δημοσκόπηση της Public Issue τα τρία κόμματα συγκεντρώνουν 2%.

Επιπρόσθετα, αυτό που τραβά τα βλέμματα στη δημοσκόπηση είναι  τα σενάρια για τις έδρες στην επόμενη Βουλή.

Έτσι, η υποχώρηση της επιρροής της Ένωσης Κεντρώων, κάτω από το 3%, σε συνδυασμό με την ενίσχυση των λοιπών κομμάτων (+2,5%), λειτουργούν ευνοϊκά, όπως αναφέρει η δημοσκόπηση, για τον στόχο της ΝΔ να διασφαλίσει την κοινοβουλευτική της αυτοδυναμία, αρκεί η εκλογική της επιρροή να υπερβεί το εκτιμώμενο κάτω όριό της (35%).

Λαμβάνοντας υπόψιν τα στοιχεία της δημοσκόπησης δεν είναι καθόλου απίθανο η επόμενη Βουλή να αποτελείται από πέντε μόνο κόμματα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments