Τεχνολογία

Valdemar Poulsen: Ο Δανός μηχανικός που εφηύρε τη μαγνητική εγγραφή ήχου

Valdemar Poulsen: Ο Δανός μηχανικός που εφηύρε τη μαγνητική εγγραφή ήχου
Valdemar Poulsen: H Google τιμά με doodle τον Δανό μηχανικό που εισήγαγε και κατέστησε δυνατή τη μαγνητική εγγραφή ήχου.

Valdemar Poulsen: Ο Valdemar Poulsen ήταν Δανός μηχανικός ο οποίος εφευρέθηκε το μαγνητικό μηχάνημα εγγραφής ήχου το 1898.

Οι ιδέες του ήταν η βάση της μαγνητικής καταγραφής και οδήγησαν σε σημαντικές εξελίξεις στον τομέα των επικοινωνιών και της τεχνολογίας των υπολογιστών.

Valdemar Poulsen: Η ζωή ενός μεγάλου εφευρέτη

Γεννημένος στην Κοπεγχάγη στις 23 Νοεμβρίου 1869, ο Poulsen επέδειξε ένα πρώιμο ενδιαφέρον για την επιστήμη.

Αργότερα μελέτησε διάφορες πτυχές της επιστήμης σε βάθος, αν και δεν απέκτησε ποτέ πτυχίο.

Περίπου το 1890, ο Poulsen άρχισε να εργάζεται σε τοπικά καταστήματα μηχανολογικού εξοπλισμού και τελικά εντάχθηκε στην τηλεφωνική εταιρεία της Κοπεγχάγης ως βοηθός μηχανικός στο τεχνικό τμήμα το 1893.

Κατά τη διάρκεια της ζωής του δημιούργησε τον ηλεκτρομαγνητικό φωνογράφο και του απονεμήθηκε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Ο κυλινδρικός ηλεκτρομαγνητικός φωνογράφος ήταν σε θέση να καταγράψει έως τριάντα λεπτά ομιλίας. Το 1900 έδειξε τη συσκευή του στο Εκθεσιακό Πανεπιστήμιο του Παρισιού, όπου κατέγραψε τη φωνή του Αυστριακού αυτοκράτορα Φραγκίσκου Ιωσήφ (η πιο πρόωρη μαγνητική ηχογράφηση).

Το 1990 ίδρυσε την American Telegraphone Company, αλλά οι πωλήσεις ήταν υποτονικές καθώς η συσκευή ήταν πραγματικά μπροστά από το χρόνο της.

Την ίδια χρονιά έφερε και μια άλλη σημαντική ανακάλυψη, ένα ραδιόφωνο «τραγουδιού τόξου» που θα μεταδίδει μέχρι και 150 μίλια. Οι επακόλουθες βελτιώσεις αυτού του σχεδιασμού, ικανές να φτάσουν τα 2.500 μίλια, τελικά χρησιμοποιήθηκαν από το Ναυτικό των ΗΠΑ.

Ο Poulsen ήταν επίσης συνεργάτης της Δανικής Ακαδημίας Τεχνικών Επιστημών και του Σουηδικού Ινστιτούτου Μηχανικών Έρευνας και κέρδισε το Χρυσό Μετάλλιο της Βασιλικής Δανικής Εταιρείας Επιστημών και το Δανικό Κυβερνητικό Μετάλλιο Αξίας. Εκδόθηκε μια σφραγίδα προς τιμήν του και η Δανική Ακαδημία Τεχνικών Επιστημών καθιέρωσε ετήσιο βραβείο στο όνομά του.

Valdemar Poulsen: Η Google τιμά με doodle τον μηχανικό

Το σημερινό doodle της Google είναι αφιερωμένο στον άνθρωπο που εφηύρε τη μαγνητική εγγραφή ήχου.

Τι είναι τα Google Doodles

Τα doodles είναι ξεχωριστές εκδόσεις του λογοτύπου της Google στην αρχική της σελίδα.

Το πρώτο doodle δημιουργήθηκε αποκλειστικά και μόνο για πρακτικούς λόγους και κανείς δεν φανταζόταν ότι θα γίνει τόσο δημοφιλές και ότι θα καταλήξει να θεωρείται αναπόσπαστο μέρος της σελίδας αναζήτησης της Google. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που σήμερα πλέον πολλοί ανυπομονούν να δουν κάθε νέο doodle που δημιουργούμε!

Τα doodles δημιουργούνται για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων. Μπορεί να είναι η πρώτη μέρα του σχολείου, τα γενέθλια του Οδυσσέα Ελύτη ή η 50η επέτειος από την ανακάλυψη του γενετικού κώδικα.

Η doodle ομάδα της Google ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments