Πολιτισμός

Θεατρικές παραστάσεις Αθήνα 2018: “Σφαγείο” του Ιλάν Χατσόρ

Θεατρικές παραστάσεις Αθήνα 2018: “Σφαγείο” του Ιλάν Χατσόρ
Θεατρικές παραστάσεις Αθήνα 2018: "Σφαγείο" του Ιλάν Χατσόρ στο Θέατρο OLVIO.

Θεατρικές παραστάσεις Αθήνα 2018: “Σφαγείο” του Ιλάν Χατσόρ

Μια παραγωγή της εταιρείας θεάτρου «από τα Έγκατα της Γης» από 15 Νοεμβρίου 2018 έως 17 Ιανουαρίου 2019 Κάθε Τετάρτη & Πέμπτη στις 21:15 Θέατρο OLVIO, Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7, Βοτανικός

Τρία αδέλφια πιάνονται στα δίχτυα της εξαπάτησης και της προδοσίας ενώ παλεύουν ανάμεσα στο καθήκον, την ιδεολογία και την επιβίωσή τους, στο εμβληματικό έργο της ισραηλινής δραματουργίας «ΣΦΑΓΕΙΟ» του Ιλάν Χατσόρ, που ανεβαίνει σε παραγωγή της εταιρείας «από τα Έγκατα της Γης» σε σκηνοθεσία Κώστα Παπακωνσταντίνου από 15 Νοεμβρίου κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:15 στο Θέατρο OLVIO (Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7, Βοτανικός).

Σε ένα χωριό της δυτικής όχθης, κατά τη διάρκεια της πρώτης Ιντιφάντα των Παλαιστινίων, 3 αδέρφια παλεύουν να ξεφύγουν από το αδιέξοδο της βίας του πολέμου. Διαφορετικές στάσεις και συμπεριφορές συγκρούονται, ακροβατώντας ανάμεσα στο καθήκον και την προδοσία. Ο μεγαλύτερος αδερφός, ο οποίος συντηρεί την οικογένεια, κατηγορείται ως συνεργάτης των Ισραηλινού στρατού. Ο μεσαίος έχει βγει στο βουνό συμμετέχοντας στον ένοπλο αγώνα. Ο μικρός μόλις έχει ενηλικιωθεί και βρίσκεται ανάμεσα στις διαφορετικές συμβουλές των 2 μεγαλύτερων αδερφών του. Σε λίγη ώρα η ένοπλη απελευθερωτική οργάνωση θα περάσει από δίκη τον μεγάλο, με την κατηγορία της προδοσίας. Τα αδέρφια συναντιούνται κι έχουν μπροστά τους μόνο μία ώρα για να αποκαλύψουν μεταξύ τους την αλήθεια, και να προετοιμαστούν. Πάνω από όλα είναι τα αδέρφια… μέχρι πού; « …η ζωή είναι μικρή για μεγάλους πολέμους…»

“Το Σφαγείο είναι ένα δώρο στα χέρια μας”, εξηγεί ο σκηνοθέτης της παράστασης Κώστας Παπακωνσταντίνου. “Ως παράσταση, δε θέλουμε να κρίνουμε τους ανθρώπους και τις αδυναμίες τους, άλλωστε αυτές, ως ανθρώπινες, τις θεωρούμε δεδομένες κι αυτονόητες. Στόχος μας είναι να κρίνουμε τη κοινωνική δομή που παράγει τις ανάλογες στάσεις και συμπεριφορές. Αν θεωρήσουμε ότι οι άνθρωποι κατά βάση θέλουν να ζήσουν ελεύθεροι κι ευτυχισμένοι, τότε οποιαδήποτε παρέκκλιση από αυτήν την κατεύθυνση, έχει ως αιτία μια λάθος κοινωνική συνθήκη. Ο πόλεμος παράγει θύτες και θύματα. Αν δεν θέλουμε να έχουμε θύτες και θύματα πρέπει να σταματήσουμε τον πόλεμο και τις αιτίες που τον γεννούν. Ο Ιλάν Χατσόρ πέτυχε να γράψει ένα έργο φιλειρηνικό χωρίς να είναι στρογγυλεμένο. Η παράστασή μας φιλοδοξεί να είναι αιχμηρή… κι ανθρώπινη.”

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Κοραλία Σωτηριάδου Σκηνοθεσία: Κώστας Παπακωνσταντίνου Σκηνικά-κοστούμια: Μαντώ Ψυχουντάκη Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης Μουσική: Γιάννης Παπλωματάς Κινησιολογία: Κάντυ Καρρά Βοηθός σκηνοθέτη: Δώρα Χουρσανίδου Β’ βοηθός σκηνοθέτη: Λυδία Σγουράκη Φωτογραφίες-βίντεο: Γιάννης Βολιώτης (Volition Pictures) Παραγωγή: “από τα Έγκατα της Γης” ΑΜΚΕ Παίζουν: Λυκούργος Μπάδρας, Αλέξανδρος Παπατριανταφύλλου, Βασίλης Τριανταφύλλου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments