Ελλάδα

Σεισμός: Άσκηση ετοιμότητας της ΕΔΑ ΘΕΣΣ

Σεισμός: Άσκηση ετοιμότητας της ΕΔΑ ΘΕΣΣ
Σεισμός: Η άσκηση αυτή είναι η δεύτερη κατά σειρά που διεξήγαγε η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, ώστε να ελεγχθεί η ετοιμότητα του προσωπικού της στην αντιμετώπιση καταστάσεων γενικής κρίσης και στις δύο περιοχές της αδείας της.

Σεισμός: Οι επιπτώσεις στο δίκτυο διανομής του φυσικού αερίου εξαιτίας έντονης σεισμικής δραστηριότητας, ήταν το σενάριο άσκησης ετοιμότητας που διεξήγαγε η ΕΔΑ ΘΕΣΣ στη Λάρισα.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης στις 2.30μμ εκδηλώθηκε σεισμός, μεγέθους 6,6 Ρίχτερ, στην περιοχή της Λάρισας, που συνοδεύτηκε από μετασεισμική δραστηριότητα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή της επικοινωνίας μέσω κινητών και σταθερών τηλεφώνων.

Στο διάστημα αυτό η εταιρεία είχε να αντιμετωπίσει σειρά συμβάντων, σε διάφορα σημεία του πολεοδομικού συγκροτήματος της Λάρισας, που προκλήθηκαν από τη σεισμική δραστηριότητα και συγκεκριμένα:

-Οσμή από διαρροή αερίου σε εσωτερικό χώρου του πολιτιστικού κέντρου – ΚΑΠΗ Αγίου Κωνσταντίνου (επείγουσα ανάγκη εκκένωσης κτιρίου)

-Βλάβη σε αγωγό Μέσης Πίεσης στην περιφερειακή οδό Λάρισας – Τρικάλων με συνέπεια τη διακοπή τροφοδοσίας αερίου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και την Ιατρική Σχολή (εναλλακτική τροφοδότηση αερίου από εργολάβο Άμεσης Επέμβασης CNG)

-Μερική κατάρρευση κερκίδας του λεβητοστασίου, στο κλειστό γυμναστήριο Νεάπολης, με συνέπεια διαρροή αερίου και πυρκαγιά

-Κατάρρευση πολυκατοικίας επί της οδού Αγιάς, με διαρροή αερίου και εγκλωβισμό ατόμων εντός της οικοδομής

-Διαρροή αερίου σε παροχετευτική στήλη κτιρίου λόγω συσσώρευσης οικοδομικών υλικών από μερική κατάρρευση σε οδό, με δυσκολία πρόσβασης (προσέγγιση τεχνικού με μοτοσυκλέτα Άμεσης Επέμβασης).

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο της άσκησης, τα συμβάντα αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία, καθώς ενεργοποιήθηκε άμεσα η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης της ΕΔΑΘΕΣΣ.

Ο επικεφαλής της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσης και γενικός διευθυντής της εταιρείας, Λεωνίδας Μπακούρας, ανέλαβε τον συντονισμό όλων των διευθύνσεων για τη διαχείριση της κρίσης από το Εναλλακτικό Κέντρο Διαχείρισης (που βρίσκεται στο 2ο χλμ της περιφερειακής οδού Τρικάλων – Λάρισας), μετά την απόφαση για εκκένωση των γραφείων της ΕΔΑΘΕΣΣ από την εκδήλωση της σεισμικής δραστηριότητας.

Ενημερώθηκαν άμεσα και συνεργάστηκαν για την επιτυχή έκβαση της άσκησης η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας, η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Επαγγελματικοί φορείς (ΤΕΕ, συντηρητές καυστήρων, υδραυλικοί κλπ), η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, ο ΔΕΣΦΑ, οι χρήστες διανομής και τα ΜΜΕ.

Η άσκηση αυτή είναι η δεύτερη κατά σειρά που διεξήγαγε η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, ώστε να ελεγχθεί η ετοιμότητα του προσωπικού της στην αντιμετώπιση καταστάσεων γενικής κρίσης και στις δύο περιοχές της αδείας της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments