Αυτοδιοίκηση

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019: Πατούλης – “Με καθοδηγούν οι αρχές κι αξίες μου, όχι η κομματική μου ταυτότητα”

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019: Πατούλης – “Με καθοδηγούν οι αρχές κι αξίες μου, όχι η κομματική μου ταυτότητα”
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019: "Οι μαύρες μέρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έρχονται", τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Γιώργος Πατούλης.

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019: Συνέντευξη παραχώρησε στο Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων , ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Γιώργος Πατούλης, ενόψει του συνεδρίου της, οι εργασίες του οποίου ξεκινούν τη Δευτέρα.

Ο κ. Πατούλης τονίζει ότι στο συνέδριο χρέος όλων είναι «να αφήσουμε τις όποιες κομματικές ή παραταξιακές ταυτότητες και να αντιμετωπίσουμε τα ανοικτά ζητήματα του θεσμού μας με ειλικρίνεια και διάθεση για υπερβάσεις».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, υποστηρίζει ότι « έρχονται μαύρες μέρες για την Αυτοδιοίκηση» εξαιτίας της πρόσφατης μεταρρύθμισης στο θεσμικό πλαίσιο της Αυτοδιοίκησης αλλά και λόγω των περικοπών στη χρηματοδότηση της.

«Η κυβέρνηση εξασφάλισε τα 4,225 δισ. ευρώ από 6,9 δισ. που απαιτούνται ως πρωτογενές πλεόνασμα, μόνον από την Τοπική Αυτοδιοίκηση», αναφέρει. Ο κ. Πατούλης προειδοποιεί επίσης ότι από την εφαρμογή της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές οι δήμοι θα οδηγηθούν σε παραλυσία.

Αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του για την Περιφέρεια Αττικής, τονίζει ότι το επέλεξε για να διεκδικήσει «αυτά που η Αθήνα, αλλά και οι υπόλοιποι δήμοι της Αττικής δικαιούνται, μέσα από ένα άλλο “ πόστο”, που έχει μεγαλύτερες δυνατότητες άσκησης πολιτικής».

Ενώ για την υποστήριξη της ΝΔ στην υποψηφιότητα του , δηλώνει: «Με καθοδηγούν οι αρχές κι αξίες μου, όχι η κομματική μου ταυτότητα, την οποία ασφαλώς και δεν απαρνούμαι».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments