Μedia

Η αγαπημένη Λιλιπούπολη των παιδικών μας χρόνων επιστρέφει στο ραδιόφωνο!

Η αγαπημένη Λιλιπούπολη των παιδικών μας χρόνων επιστρέφει στο ραδιόφωνο!
Η «Λιλιπούπολη» ήταν µια παιδική ραδιοφωνική σειρά που ξεκίνησε το 1976 και διήρκησε µέχρι το 1980.

Το Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας αποκτά κάθε σαββατοκύριακο παιδική ζώνη χάρη στην επιστροφή της θρυλικής εκπομπής “Εδώ Λιλιπούπολη“.

Συντονιστείτε κάθε Σάββατο και Κυριακή για μια ολόκληρη ώρα από τις 9:00 έως τις 10:00 το πρωί και απολαύστε οικογενειακώς πλούσιο αρχειακό υλικό εκπομπών που άφησαν το στίγμα τους στο ραδιοφωνικό γίγνεσθαι.

Λίγα λόγια για το “Εδώ Λιλιπούπολη”

Η «Λιλιπούπολη» ήταν µια παιδική ραδιοφωνική σειρά που ξεκίνησε το 1976 και διήρκησε µέχρι το 1980. Ακουγόταν στο Τρίτο Πρόγραµµα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, το οποίο ήταν την περίοδο εκείνη υπό τη διεύθυνση του Μάνου Χατζιδάκι.

Η Λιλιπούπολη ήταν µια φανταστική πόλη, τη ζωή των κατοίκων της οποίας παρακολουθούσαν οι ακροατές.

Τα κείµενα της εκποµπής έγραφαν οι Ρεγγίνα Καπετανάκη, Ελένη Βλάχου και Άννα Παναγιωτοπούλου, ενώ η εκποµπή ήταν µουσικά επενδυµένη µε πρωτότυπα τραγούδια.

Η «Λιλιπούπολη» ήταν «ένα είδος επιθεώρησης», θυµάται η Άννα Παναγιωτοπούλου, «µε καταστάσεις αναγνωρίσιµες από την καθηµερινή µας ζωή και µε διάθεση αναρχική ενάντια σε κάθε εξουσία, όπως οφείλει να έχει κάθε παιδί».

Τα πρόσωπα των ηρώων της «Λιλιπούπολης» έχουν εµφανείς συµβολισµούς: ο δήµαρχος Χαρχούδας είναι ο αναγνωρίσιµος πονηρός πολιτικάντης που εξαπατά τους πολίτες έχοντας πάντα στο πλευρό του την κολληµένη στην εξουσία, µικροαστή, Πιπινέζα. Ο µάγκας ∆υστροπόπιγκας διεκδικεί την εξουσία της Λιλιπούπολης από τον Χαρχούδα έχοντας συµπαραστάτη τον καταπιεσµένο παπαγάλο της Πιπινέζας, που αντιδρά στη χαρχουδική αφεντικίνα του.

Ο πολυτάλαντος διανοούµενος και αρχαιολάτρης, ∆όκτωρ ∆ρακατώρ, το καταπιεσµένο από τους γονείς του παιδί, Μπιξ Μπιξ, ο χαµογελαστός και εφευρετικός ζαχαροπλάστης, Γλυκόσαυρος, ο φαντασµένος αλλά απαιτητικός εθνικός ποιητής της Λιλιπούπολης, Κουκουτούζ, όλοι µαζί συνθέτουν το µαγικό κόσµο της Λιλιπούπολης. Τη ζωή των κατοίκων µεταδίδει στους ακροατές ο αεικίνητος, αποκαλυπτικός δηµοσιογράφος Μπρίνης.

Ας θυμηθούμε μερικά από τα τραγούδια της εκπομπής “Εδώ Λιλιπούπολη”

  • Ο χορός των μπιζελιών
  • Ρόζα Ροζαλία
  • Δεν είμαστε Ζουλού
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments