Πολιτική

Τζανέτος Φιλιππάκος: Παρών στο Διεθνές Συνέδριο για τη Σύσταση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας

Τζανέτος Φιλιππάκος: Παρών στο Διεθνές Συνέδριο για τη Σύσταση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας
Το 1ο Διεθνές Συνέδριο για τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, διοργάνωσε το διήμερο 23-24 Νοεμβρίου 2018, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Το 1ο Διεθνές Συνέδριο για τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, διοργάνωσε το διήμερο 23-24 Νοεμβρίου 2018, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, στο οποίο συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος επί θεμάτων Αλλοδαπών, Υπηκόων Τρίτων Χωρών και Παράτυπης Μετανάστευσης, κ. Τζανέτος Φιλιππάκος.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας και με τη συνδρομή της Γενικής Γραμματείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς και τη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης.

Την έναρξη του Συνεδρίου κήρυξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κα Ξένη Δημητρίου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κου Προκόπη Παυλόπουλου, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μιχάλης Καλογήρου.

Στο συνέδριο συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Γενικοί και Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς από την Ευρώπη, εισαγγελικοί λειτουργοί τρίτων χωρών, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Eurojust, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και Έλληνες εισαγγελείς, ανώτατοι δικαστικοί και εκπρόσωποι ελεγκτικών σωμάτων.

Μετά τη λήξη της πρώτης ημέρας του συνεδρίου, ο κ. Φιλιππάκος, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Τόσο από τη θέση του Γενικού Γραμματέα, όσο και από την θέση του πρώην Αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας, έχω πλήρη επίγνωση της σπουδαιότητας του ρόλου της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.

Με τη σύστασή της, 22 κράτη μέλη επιθυμούν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να ενισχύσουν την προστασία των οικονομικών συμφερόντων της Ένωσης. Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία θα αποτελέσει βασικό παράγοντα στην καταπολέμηση των εγκλημάτων σε βάρος του προϋπολογισμού της Ε.Ε. και όλοι μπορούμε να αντιληφθούμε την σπουδαιότητα αυτού του ζητήματος».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments