Τεχνολογία

Σαμάιρα Μέχτα: Αυτό είναι το 10χρονο παιδί – θαύμα που του έκαναν πρόταση η Google και η Microsoft

Σαμάιρα Μέχτα: Αυτό είναι το 10χρονο παιδί – θαύμα που του έκαναν πρόταση η Google και η Microsoft
Οι γονείς της... βαρέθηκαν να παίζουν μαζί της γιατί τους κέρδιζε συνέχεια κι εκείνη αποφάσισε να φτιάξει δικό της παιχνίδι και να γίνει περιζήτητη.

Είναι μόλις 10 ετών κι όμως μοιάζει να έχει ήδη όλον τον κόσμο στα πόδια της και το μέλλον της να διαγράφεται λαμπρό! Ο λόγος για την Σαμάιρα Μέχτα, μια Ινδή από το Silicon Valley της Καλιφόρνια, η οποία έχει ήδη τραβήξει τα βλέμματα όλων των τεχνολογικών γιγάντων πάνω της, λόγω της δουλειάς που έχει ήδη επιδείξει ως προγραμματίστρια.

Η ταλαντούχα μαθήτρια είναι, μάλιστα, διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρίας που έχει ήδη ιδρύσει, της CoderBunnyz, και έχει πραγματοποιήσει ομιλίες σε τεχνολογικά συνέδρια!

Σαμάιρα Μέχτα: Όλα ξεκίνησαν όταν οι γονείς της “κουράστηκαν” να παίζουν μαζί της

Η Σαμάιρα δημιούργησε το επιτραπέζιο παιχνίδι CoderBunnyz όταν ήταν μόλις 8 ετών. Ένα βράδυ έπαιζε με τους γονείς της επιτραπέζια και επειδή -όπως η ίδια λέει- όλο κέρδιζε, εκείνοι κουράστηκαν και δεν ήθελαν να παίξουν άλλο. Τότε πήγε στον υπολογιστή της και άρχισε να ασχολείται με τον προγραμματισμό -κάτι που έτσι κι αλλιώς είχε μάθει να κάνει από τα 6 της χρόνια.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί, ότι ο μπαμπάς της Σαμάιρα είναι μηχανικός της Intel, οπότε η ενασχόληση της μικρής με τον προγραμματισμό ήταν αναπόφευκτη -αλλά και η βοήθεια του μπαμπά της στο να δημιουργηθεί ένα εμπορικό πλάνο προώθησης του παιχνιδιού… πολύτιμη!

Το βράδυ εκείνο, η μικρή συνειδητοποίησε, ότι αυτά ήταν δύο πιο αγαπημένα της πράγματα στον κόσμο (τα επιτραπέζια και ο προγραμματισμός) και θέλησε να μοιραστεί τον ενθουσιασμό της αυτόν με άλλα παιδιά, και ιδιαίτερα με τον 4χρονο τότε αδερφό της.

Σαμάιρα Μέχτα: Το πρώτο βραβείο

Το βραβείο των 2.500 δολαρίων για τη δημιουργία του παιχνιδιού ήταν μόνο η αρχή. Λίγο αργότερα, η Σαμάιρα αποφάσισε να πουλάει το παιχνίδι της μέσω της Amazon. «Έχουμε πουλήσει πάνω από 1.000 CoderBunnyz, άρα έχουμε εισπράξει περίπου 35.000 δολάρια και αυτό μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο» λέει η μικρούλα επιχειρηματίας στο BusinessInsider.

Πλέον η 10χρονη έχει λανσάρει και ένα δεύτερο παιχνίδι στο εμπόριο, το CoderMindz, που βοηθάει τα παιδιά να μάθουν να φτιάχνουν κώδικα μέσω των αρχών της τεχνητής νοημοσύνης. Ο 6χρονος σήμερα αδερφός της τη βοήθησε στη δημιουργία του παιχνιδιού αυτού και δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν, ότι θα ακολουθήσει τα χνάρια της.

Σαμάιρα Μέχτα: Όταν την προσέγγισε η Google

Η ξεχωριστή αυτή πιτσιρίκα έχει ήδη έρθει σε επαφή με πολλούς σημαντικούς ανθρώπους του χώρου, συμπεριλαμβανομένου και του Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ο οποίος την επαίνεσε με τα καλύτερα λόγια για τη δουλειά της, αλλά και της Μισέλ Ομπάμα που της εξέφρασε τον θαυμασμό της.

Επαγγελματικά, ωστόσο, την έχει προσεγγίσει η Google που της πρότεινε συνεργασία, προκειμένου να δίνει το παρών στα events που διοργανώνει, ενώ της έχει κάνει και πρόταση να συνεργαστεί μαζί της μόλις ενηλικιωθεί -το ίδιο έχει κάνει και η Microsoft.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments