Αυτοδιοίκηση

Εκλογές 2019: Ο Μπουτάρης δεν θέλει τη Νοτοπούλου υποψήφια για τις αυτοδιοικητικές (vid)

Εκλογές 2019: Ο Μπουτάρης δεν θέλει τη Νοτοπούλου υποψήφια για τις αυτοδιοικητικές (vid)
Εκλογές 2019: Η έμμεση απάντηση της Νοτοπούλου στα λεγόμενα του Μπουτάρη.

Εκλογές 2019:  Τη δυσαρέσκεια του για τους κομματικούς υποψηφίους εξέφρασε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης κληθείς να σχολιάσει την υποψηφιότητα της Κατερίνας Νοτοπούλου για τον δήμο Θεσσαλονίκης.

«Οι κομματικοί υποψήφιοι εμένα με στεναχωρούν, αυτή είναι πάντα η δική μου άποψη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019 μετά το τέλος της συνάντησης του με τον Νίκο Ταχιάο, και πρόσθεσε ότι θα επιδιώξει την συγκρότηση ενός μετώπου στην Κεντροαριστερά.

Δείτε το σχετικό βίντεο από το voria.gr:

«Ο πρωθυπουργός είπε κάποια στιγμή να ηγηθώ ενός ευρύτερου δημοκρατικού προοδευτικού μετώπου προκειμένου να μην αλλάξει χέρια ο δήμος. Εκείνο που μετράει πρώτα για μένα είναι, ότι εμείς σαν «Πρωτοβουλία» δεν ανεχόμαστε κομματικές υποψηφιότητες. Επιπλέον έγινε ένα λάθος, δεν ξέρω αν είναι λάθος ή εσκεμμένο, ένα μέλος της νομαρχιακής είπε ότι ο Τσίπρας στηρίζει Μπουτάρη και όχι Πρωτοβουλία. Αυτό είναι λάθος. Μπουτάρης και Πρωτοβουλία είναι το ίδιο πράγμα. Ή στηρίζετε Πρωτοβουλία ή αντίο».

Από την πλευρά του ο Νίκος Ταχιάος, κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο υποψηφιότητας της νυν υφυπουργού Εσωτερικών για τον δήμο Θεσσαλονίκης με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε πως δεν τη γνωρίζει.

«Δεν ξέρω την κ. Νοτοπούλου, δεν την έχω γνωρίσει ποτέ. Δεν έχω άποψη είναι ένα πρόσωπο νέο. Εγώ μπορώ να απαντήσω για μένα. Δεν προέκυψα out of the blue στην πόλη. Μπορεί κανείς να μιλήσει για μένα θετικά ή αρνητικά είμαι έτοιμος να απαντήσω στα πάντα», τόνισε.

Η απάντηση της Κατερίνας Νοτοπούλου

Λίγες ώρες μετά από όσα είπε ο Γιάννης Μπουτάρης, η Κατερίνα Νοτοπούλου προχώρησε σε μια ανάρτηση στο Facebook θυμίζοντας το έργο της ως επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανάρτησή της:

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και κυρίως η πρωτοβάθμια ήταν θύμα των μνημονίων. Υποστελέχωση και ελλιπείς πόροι.

Εμείς -παρά τους δημοσιονομικούς περιορισμούς-δώσαμε μάχη και αναστρέψαμε την κατάσταση.

Δείξαμε εμπιστοσύνη στην τοπική αυτοδιοίκησή και στις διοικήσεις των δήμων.

-Αυξήσαμε για πρώτη φορά μετά από χρόνια την κρατική χρηματοδότηση προς τους ΟΤΑ (ΚΑΠ) το 2018 και το 2019.

-Προχωρήσαμε (στον Κλεισθένη) και στη θέσπιση νέων κριτηρίων για την πιο δίκαιη και ορθολογική κατανομή τους. Εκτός από τον πληθυσμό, τώρα λαμβάνονται υπόψη και μια σειρά άλλοι παράμετροι όπως η ορεινότητα, η νησιωτικότητα, το επίπεδο της ανεργίας και της φτώχειας.

-Πέρα ωστόσο , από τους ΚΑΠ, στο ΥΠΕΣ αξιοποιήσαμε το ξεχασμένο από τις προηγούμενες κυβερνήσεις Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Από τα προγράμματα για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και της λειψυδρίας δόθηκαν στους ΟΤΑ περισσότερα από 124 εκατ. ευρώ την περίοδο 2015-2018. Θυμίζω ότι αντίστοιχο ποσό για την περίοδο 2012-2014 ήταν λιγότερα από 8 εκατ. ευρώ.

-Ακόμη, από το πολύ σημαντικό πρόγραμμα ΑΚΣΙΑ για την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών, οι ΟΤΑ ενισχύθηκαν την ίδια περίοδο (2015-2018) με άλλα 134 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, 41 εκατ. ευρώ δόθηκαν για την ενίσχυση ορεινών και νησιωτικών δήμων. Και 95 εκατ. ευρώ διατίθενται τώρα για την αναβάθμιση των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών και την εναρμόνιση τους με τις προδιαγραφές που ορίζει το νέο προεδρικό διάταγμα.

-Και το πιο σημαντικό, προχωρήσαμε στη δημιουργία νέων καινοτόμων χρηματοδοτικών εργαλείων για την κάλυψή τους, όπως το Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος», που ξεκίνησε με αρχικό προϋπολογισμό 500 εκατ. ευρώ αλλά θα ξεπεράσει το 1,8 δισ. ευρώ, μέχρι το τέλος του έτους. Η ανταπόκριση στο πρόγραμμα ήταν τεράστια. Από 15 Ιουνίου έως και σήμερα εντάσσονται κάθε μέρα δύο έργα ύψους έως και 5 εκατ. ευρώ.

Με τον ΦιλόΔημο μπορούν για πρώτη φορά οι Δήμοι να καλύψουν βασικές ανάγκες σε υποδομές στον τομέα της ύδρευσης, της αποχέτευσης, της αγροτικής οδοποιίας, της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ, αλλά και σε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και αποκατάστασης ζημιών από φυσικές καταστροφές, επανάχρηση δημοτικών κτιρίων, κατασκευή-ανέγερση νέων δημοτικών κτιρίων και σχολικών κτιρίων, ανέγερση παιδικών σταθμών.

-Πολύ σύντομα θα ακολουθήσουν άλλες δύο προσκλήσεις για την επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων και για τη σύνταξη Γενικών Σχεδίων Ύδρευσης. Με πολιτική βούληση, με προσπάθεια, με αγώνα, με σχέδιο, με όραμα τα καταφέρνουμε. Προχωράμε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments