Αθλητισμός

AΕΛ: Υποβιβάζεται δύο κατηγορίες αν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα

AΕΛ: Υποβιβάζεται δύο κατηγορίες αν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα
Ποιες θα είναι οι συνέπειες αν αποχωρήσει η ΑΕΛ από το πρωτάθλημα.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ εξέδωσε πέντε ανακοινώσεις για τον αγώνα της Κυριακής (9/12) με τον ΠΑΟΚ, εκφράζοντας έτσι παράπονα για τη διαιτησία του Κωνσταντίνου Κοτσάνη (Δράμας).

Μετά τον αγώνα, ο Αλέξης Κούγιας, ιδιοκτήτης των “βυσσινί”, επεσήμανε ότι η ομάδα του δεν θα κατέβει στον αγώνα με την ΑΕΚ που ακολουθεί.

Τη Δευτέρα (10/12) ο ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ έκανε πράξη τη δέσμευσή του και παρέδωσε στην ΚΕΔ τα δελτία των παικτών.

Αν αποχωρήσει η ΠΑΕ ΑΕΛ από το πρωτάθλημα οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές.

Τι προβλέπεται σε ενδεχομένη αποχώρηση της ΠΑΕ από το πρωτάθλημα

Σύμφωνα με το άρθρο 3 από το παράρτημα 1 του ΚΑΠ, μεταξύ άλλων ομάδα που θα αποσυρθεί τιμωρείται με άμεσο υποβιβασμό δύο κατηγοριών κάτω από εκείνη που αγωνιζόταν, αφαίρεση έξι βαθμών από το πρωτάθλημα της κατηγορίας που θα μετάσχει, αλλά και πρόστιμο 100.000 ευρώ για την ομάδα και άλλα τόσα για τον πρόεδρο και μεγαλομέτοχο αυτής.

Διαβάστε ακριβώς τι αναφέρεται στο άρθρο 3 από το παράρτημα 1 του ΚΑΠ:

1. α) Π.Α.Ε. που θα αποχωρήσει από πρωτάθλημα όταν αυτό είναι σε εξέλιξη, είτε με δική της απόφαση είτε για οποιονδήποτε λόγο που θεωρείται σύμφωνα με τους Κανονισμούς, ως αποχώρηση, τιμωρείται με απόφαση του αρμόδιου δικαστικού οργάνου, ως ακολούθως:

i. με άμεσο υποβιβασμό δύο (2) κατηγορίες κάτω από εκείνη που αγωνιζόταν, ομοίως όπως στο προηγούμενο άρθρο

ii. με αφαίρεση έξι (6) βαθμών από το πρωτάθλημα της κατηγορίας που θα μετάσχει

iii. με χρηματική ποινή εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ η ομάδα και 100.000 ευρώ ο καθένας από τους πρόεδρο και μεγαλομέτοχο αυτής.

β) Τα αποτελέσματα των αγώνων, τους οποίους η ομάδα έδωσε στο πρωτάθλημα που μετέχει μέχρι την ημέρα της αποβολής της, είναι ισχυρά. Από την ημέρα αποχώρησης της και έως τη λήξη της διοργάνωσης όλοι οι αγώνες της θεωρείται ότι έχουν κερδηθεί από τις αντίπαλες ομάδες με σκορ 3-0 και υπολογίζονται για την έκτιση ποινών μόνο των αντιπάλων ομάδων.

2. Οι μέτοχοι της Π.Α.Ε. που κατέχουν τουλάχιστον 10% του μετοχικού κεφαλαίου και τα μέλη της διοίκησης αυτής, δεν δικαιούνται, για την επόμενη, από την ημερομηνία οριστικής αποχώρησης, πενταετία να μετέχουν οι ίδιοι ή συγγενείς τους, έως δευτέρου βαθμού, υπό οποιαδήποτε ιδιότητα στην μετοχική σύνθεση ή την διοίκηση Π.Α.Ε. ή Σωματείου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments