Διεθνή

Brexit: Η Βρετανία μπορεί να το ακυρώσει λέει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Brexit: Η Βρετανία μπορεί να το ακυρώσει λέει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Νέα δεδομένα για το Brexit στη Βρετανία.

Το Ευρωπαϊκό δικαστήριο απεφάνθη ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει τη δυνατότητα να αλλάξει γνώμη για το Brexit ανακαλώντας μονομερώς την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την Ε.Ε.

Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που θα αποφασίσει κάτι τέτοιο μπορεί να το κάνει χωρίς να συμβουλευτεί τα υπόλοιπα 27 κράτη-μέλη.

Θυμίζουμε ότι η Βρετανία τάχθηκε σε δημοψήφισμα το 2016 υπέρ της αποχώρησης από την Ε.Ε ενεργοποιώντας το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισσαβόνας.

Αντιδρώντας στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου o Βρετανός υπουργός Περιβάλλοντος δήλωσε ότι «δεν θέλουμε να παραμείνουμε στην Ε.Ε. Θα αποχωρήσουμε στις 29 Μαρτίου.

Η ψηφοφορία στο κοινοβούλιο την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί κανονικά».

Η Τερέζα Μέι δεν φαίνεται να επιθυμεί να μείνει η χώρα της στην Ένωση.

Την Κυριακή προειδοποίησε τους Βρετανούς βουλευτές ότι η απόρριψη της συμφωνίας για το Brexit, κατά την ιστορική ψηφοφορία που έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Τρίτη, θα είχε ως αποτέλεσμα τον «άκρως πραγματικό κίνδυνο» της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ.

«Αυτό θα σημάνει μια μεγάλη αβεβαιότητα για τη χώρα, με τον άκρως πραγματικό κίνδυνο να μην υπάρξει Brexit ή να αποχωρήσουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία», ανέφερε η ίδια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments