Αυτοδιοίκηση

Δήμος Πειραιά: Εγκαίνια νέων κοινωνικών δομών αστέγων

Δήμος Πειραιά: Εγκαίνια νέων κοινωνικών δομών αστέγων
Δήμος Πειραιά: Η κατασκευή, η διαμόρφωση, ο εξοπλισμός, καθώς και η λειτουργία τους, εξασφαλίστηκαν με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής μέσω ΕΣΠΑ.

Δήμος Πειραιά: Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, Γιάννης Μαρωνίτης και η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας, Σίσσυ Παυλοπούλου, εγκαινίασαν τις νέες κοινωνικές δομές αστέγων, το νέο υπνωτήριο και το νέο Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων, που στεγάζονται στον Πύργο της πόλης.

Συγκεκριμένα, οι χώροι παραχωρήθηκαν από τον δήμο και η κατασκευή, η διαμόρφωση, ο εξοπλισμός, καθώς και η λειτουργία τους, εξασφαλίστηκαν με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής μέσω ΕΣΠΑ.

Είναι ενδεικτικό πως οι δομές αυτές περιλαμβάνουν 65 νέες κλίνες (που προστίθενται στις ήδη υπάρχουσες 65 και ανέρχονται πλέον σε 130 κλίνες), χώρους εστίασης, καθαριότητας για φαγητό, μπάνιο και καθαρά ρούχα.

Παρέχονται επίσης πλήρης ιατροφαρμακευτική κάλυψη, καθώς και προγράμματα εκπαίδευσης, σεμιναρίων, συνεδρίων και πολιτιστικών εκδηλώσεων, με στόχο την κοινωνική επανένταξη των αστέγων.

«Έχουμε δημιουργήσει όλοι μαζί η Περιφέρεια, ο Δήμος, η ΚΟ.Δ.Ε.Π., η Μητρόπολη, ο Ολυμπιακός και ιδιώτες, ένα «δίχτυ» προστασίας για τους συνανθρώπους μας», δήλωσε ο δήμαρχος Πειραιά. Στη συνέχεια ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε στο νέο Υπνωτήριο και στο Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων που με τις επεκτάσεις του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, διαθέτουν 130 κρεβάτια και μαζί με τα 38 κρεβάτια του Ξενώνα Αστέγων του Δήμου Πειραιά, ανέρχονται πλέον περίπου στα 170 κρεβάτια, που είναι ένας σημαντικός αριθμός. Επεσήμανε, ωστόσο, ένα κρίσιμο πρόβλημα που αφορά στην άρνηση ορισμένων αστέγων να ενταχθούν στις δομές φιλοξενίας, για να έχουν όλες τις παροχές που προσφέρουν, παρά τις προσπάθειες να τους πείσουν κοινωνικοί λειτουργοί και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

Ο δήμαρχος Πειραιά αναφέρθηκε και στο θέμα των προσφύγων, τονίζοντας πως ο δήμος κάνει τη δική του δουλειά. «Δεν πρέπει να υπάρχουν διλήμματα ότι είσαι κοντά στον πρόσφυγα και δεν είσαι κοντά στον Έλληνα. Ή είσαι άνθρωπος για όλους ή δεν είσαι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της UNESCO Πειραιώς και Νήσων κ. Γιάννη Μαρωνίτη, την Πρόεδρο της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κα Κορίνα Λαουλάκου, τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Νίκο Κούβαρη για την παρουσία τους και τη συμβολή τους, καθώς και την Περιφερειάρχη Αττικής κα Ρένα Δούρου, και τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γιώργο Γαβρίλη για την εξαιρετική και πολυεπίπεδη συνεργασία, κάνοντας λόγο γιa το τρίπτυχο: Περιφέρεια – Δήμος – UNESCO, καθώς τα χρήματα προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής.

Επίσης, ευχαρίστησε τη σύζυγο του Προέδρου της Δημοκρατίας, Σίσσυ Παυλοπούλου που με την παρουσία της τιμά όπως είπε και την εκδήλωση και την πόλη. Προανήγγειλε δε, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρευρεθεί στην τελετή των Θεοφανείων στον Πειραιά, χαρακτηρίζοντάς το πολύ σημαντικό γεγονός.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, Γιάννης Μαρωνίτης ευχαρίστησε με τη σειρά του τον δήμαρχο Πειραιά για την άριστη συνεργασία και για την παραχώρηση των χώρων του Πύργου, για τη διαμόρφωσή τους σε δομές φιλοξενίας αστέγων, καθώς και τη σύζυγο του Προέδρου της Δημοκρατίας για τη τιμητική παρουσία της στα εγκαίνια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments