Ελλάδα

Πατέρας ξεσπά περιμένοντας 45′ με τον γιο του σε μπλοκαρισμένη διάβαση για ΑμεΑ

Πατέρας ξεσπά περιμένοντας 45′ με τον γιο του σε μπλοκαρισμένη διάβαση για ΑμεΑ
Ανήλικος σε αναπηρικό αμαξίδιο "εγκλωβίστηκε" στη Γλυφάδα.

Μια ανάρτηση για όσους ασυνείδητους παρκάρουν σε θέσεις για άτομα ΑμΕΑ έκανε ένας πατέρας που ο γιος του είναι σε αναπηρικό καροτσάκι.

Όλα ξεκίνησαν, όταν ο πατέρας αποφάσισε να πάει με τον γιο του μια βόλτα για να πιουν έναν καφέ στην Γλυφάδα. Ωστόσο, φτάνοντας δεν ήταν όλα εύκολα γι’ αυτούς εξαιτίας κάποιον ανεγκέφαλων.

Συγκεκριμένα, αφού έψαχναν συνεχώς θέση πάρκινγκ αφού οι ειδικές θέσει για ΑΜΕΑ ήταν πιασμένες από κοινά ΙΧ, εν τέλει περίμεναν και 45 λεπτά μέχρι ο οδηγός ενός αυτοκινήτου που είχε μπλοκάρει μια διάβαση να μετακινήσει το όχημά του, προκειμένου να περάσει το παιδί που ήταν σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Έτσι, μετά το περιστατικό ο πατέρας προχώρησε σε μια ανάρτηση με αφορμή το περιστατικό, η οποία κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Ο πατέρας στην ανάρτησή του γράφει μεταξύ άλλων: «Τα έγραψα όλα μα όλα για να περάσουν ίσως κάποια μηνύματα. Μην παρκάρετε σε ράμπες και διαβάσεις πρόσβασης των ΑμΕΑ. Μην κλείνετε τα πεζοδρόμια. Μην παρκάρετε σε θέσεις ΑμΕΑ. Αφήστε εμάς τις οικογένειες, τους συνοδούς αλλά σκεφτείτε τα ίδια τα άτομα και τον εαυτό σας γιατί είμαστε όλοι εν δυνάμει άτομα με αναπηρία, σε μια κακή στιγμή. Η συνείδηση μας είναι η πρόσβαση τους στην καθημερινότητα, στην ζωή, στην συμμετοχή και όχι στον αποκλεισμό».«Να μιλάμε, να διαμαρτυρόμαστε και να δημοσιοποιούμε για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα για τα παιδιά μας, για τους ανθρώπους μας, για τους συμπολίτες μας μιας διαφορετικής ομάδας…». 

  • Αναλυτικά η ανάρτηση του πατέρα:
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments