Ελλάδα

Τέλη Κυκλοφορίας παράταση: Ανακοινώθηκε μέχρι τις 11 Ιανουαρίου

Τέλη Κυκλοφορίας παράταση: Ανακοινώθηκε μέχρι τις 11 Ιανουαρίου
Τέλη Κυκλοφορίας παράταση: Ακόμα δέκα μέρες περιθώριο έχουν οι πολίτες, καθώς ανακοινώθηκε η παράταση της πληρωμής των τελών έως τις 11 Γενάρη.

Τέλη Κυκλοφορίας παράταση: Έως την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου παρατείνεται τελικά η προθεσμία καταβολής των τελών κυκλοφορίας για το έτος 2019, καθώς και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία, όπως ανακοίνωσε και επισήμως το υπουργείο Οικονομικών το πρωί της Δευτέρας.

«Το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει προς διευκόλυνση των πολιτών ότι παρατείνεται έως και την Παρασκευή 11.1.2019 η προθεσμία για την εμπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας έτους 2019 καθώς και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Βήμα βήμα η διαδικασία, η εκτύπωση και η πληρωμή

-Συμπληρώστε το Α.Φ.Μ., που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας -Συμπληρώστε τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος, που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας -Συμπληρώστε το έτος τελών κυκλοφορίας -Επιλέγετε «Αναζήτηση» -Επιλέγετε « Εκτύπωση» όταν εμφανιστεί το μήνυμα «Επιτυχής αναζήτηση».

Οι ενδιαφερόμενοι μπαίνουν στο site www1.gsis.gr/webtax2/telhkykl/year2012/telhkykl/index.jsp και ακολουθούν τις οδηγίες.

Η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2019 μπορεί να γίνεται είτε στα γκισέ της τράπεζας είτε ηλεκτρονικά.

Για όσους θέλουν να τα εξοφλήσουν μέσω e-banking, θα χρειαστούν μόνον την Ταυτότητα Οφειλής που υπάρχει στο ειδοποιητήριο. Τα τέλη κυκλοφορίας μπορούν να εξοφλήσουν σε 12 δόσεις οι κάτοχοι των πιστωτικών καρτών.

Τα πρόστιμα για τα τέλη κυκλοφορίας

Σε ό,τι αφορά την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, όσοι καθυστερήσουν θα πληρώσουν βαριά πρόστιμα.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ σε περίπτωση εκπρόθεσμης καταβολής ο ιδιοκτήτης του οχήματος χρεώνεται με πρόστιμο ισόποσο του τέλους για ΙΧ και 50% του τέλους εάν πρόκειται για όχημα δημόσιας χρήσης, φορτηγό ή λεωφορείο. Εάν τα τέλη είναι μικρότερα των 30 ευρώ, το πρόστιμο είναι 30 ευρώ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments