Υγεία

Λογαριασμός social media: Από τι κινδυνεύετε αν δεν τον κλείσετε πριν πέσετε για ύπνο

Λογαριασμός social media: Από τι κινδυνεύετε αν δεν τον κλείσετε πριν πέσετε για ύπνο
Λογαριασμός social media: Επηρεάζεστε σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό, απ' ό,τι φαντάζεστε.

Λογαριασμός social media: Όπως τονίζουν οι ειδικοί, αν δεν κοιμόμαστε όσες ώρες χρείαζεται ο οργανισμός μας, την επόμενη ημέρα δεν θα είμαστε παραγωγικοί.

Πρόσφατα, μάλιστα, η ιστοσελίδα Sleep Health πραγματοποίησε μία έρευνα σχετικά με τον ύπνο.

Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, τα social media επηρεάζουν την αποδοτικότητά μας σε μεγαλύτερο βαθμό, απ’ ό,τι φανταζόμασταν.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, την μεγαλύτερη επιρροή την έχει το twitter.

Έτσι, οι επιστήμονες για να επαληθεύσουν τα συμπεράσματα, μελέτησαν τη συμπεριφορά παικτών του NBA.

Oι ερευνητές ανέλυσαν 37.073 tweets 112 παικτών του NBA από το 2009 έως 2016, ενώ διαπίστωσαν στενή σύνδεση μεταξύ της δραστηριότητάς τους αυτής και της φτωχής τους απόδοσης στο ματς της επόμενης μέρας.

Συγκεκριμένα, οι παίκτες που ασχολούνταν με το Twitter από τις έντεκα μέχρι τις εφτά το πρωί, έκαναν λιγότερα ριμπάουντ ενώ δεν μπορούσαν να τρέξουν με την ίδια ευκολία.

Κατά μέσο όρο, το ποσοστό που έβαζαν καλάθια μειώθηκε κατά 1,7 ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με την έρευνα της Sleep Health.

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί, πως οι παίκτες που tweetαραν μέχρι αργά το βράδυ έπαιζαν κατά μέσο όρο δύο λεπτά λιγότερο σε κάθε παιχνίδι, ίσως επειδή οι προπονητές έδιναν την ευκαιρία σε άλλους πιο «ξεκούραστους» παίκτες να μπουν στο γήπεδο.

Οι συγγραφείς της μελέτης αναφέρουν, πως οι αρχηγοί μιας ομάδας συνήθως είναι ικανοί να κρίνουν ποιοι από τους παίκτες θα έχουν μια κακή ή μέτρια απόδοση επειδή δεν ξεκουράστηκαν αρκετά και ποιοι θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό.

Η μελέτη ωστόσο αναγνωρίζει πως τα αποτελέσματα δεν λαμβάνουν υπόψιν κι άλλους άγνωστους παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την απόδοση, όπως λόγου χάρη το αυξημένο άγχος και άλλους προσωπικούς λόγους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments