Διεθνή

Επιβίβαση στο αεροπλάνο: Γιατί μπαίνουμε πάντα από την αριστερή πλευρά;

Επιβίβαση στο αεροπλάνο: Γιατί μπαίνουμε πάντα από την αριστερή πλευρά;
Το γνωρίζατε; Αυτοί είναι οι λόγοι που η επιβίβαση στο αεροπλάνο γίνεται πάντα από αριστερά.

Πάντα ένα ταξίδι με αεροπλάνο είναι ξεχωριστό, καθώς κάθε φορά παίρνουμε απάντηση σε κάποια ερωτήματα που μας ήταν αναπάντητα. Όμως ένα από αυτά που ίσως να μην είχατε σκεφτεί ποτέ είναι το γιατί η επιβίβαση γίνεται πάντα αριστερά.

Ναι, δεν το είχατε αντιληφθεί, αλλά έτσι γίνεται και αυτό έχει συγκεκριμένους λόγους.

Αρχικά, η επιλογή της συγκεκριμένης πλευράς γίνεται καταρχάς γιατί το προσωπικό μπορεί να χρησιμοποιεί την άλλη πλευρά για ανεφοδιασμό, για να φορτώνει κάποιες αποσκευές κλπ.

Εκτός αυτού, οι πιλότοι συνήθως κάθονται στα αριστερά. Οπότε γίνεται πιο εύκολο γι’ αυτούς να μπορούν να εκτιμούν την απόσταση του αεροσκάφους από τα terminal του αεροδρομίου και να μπορούν να σταματούν το αεροσκάφος στο σωστό σημείο για να κάθεται καλά η φυσούνα.

Ωστόσο, οι λόγοι δεν τελειώνουν εκεί, αφού υπάρχει και ένας ακόμη, ο οποίος σχετίζεται με την ναυτική παράδοση. Παλιότερα οι άνθρωποι έπρεπε να επιβιβαστούν στα πλοία μόνο από την αριστερή πλευρά και έτσι, οι κατασκευαστές αεροπλάνων ακολούθησαν το ίδιο μοτίβο.

Σημειώνεται, ότι η μόνη φορά που ίσως να μην επιβιβαστείτε από τα αριστερά είναι να “πετάξετε” μια κάποιο μικρό διθέσιο αεροσκάφος.

Επιβίβαση στο αεροπλάνο: Γιατί μπαίνουμε πάντα από την αριστερή πλευρά;

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments