Ελλάδα

Τρύφων Καρατζάς: Ποιος ήταν ο “πατέρας” της Λίλης από το Λαβ Σόρρυ

Τρύφων Καρατζάς: Ποιος ήταν ο “πατέρας” της Λίλης από το Λαβ Σόρρυ
Ο Τρύφων Καρατζάς είχε 60 χρόνια πορείας στον χώρο της υποκριτικής.

Ο Τρύφων Καρατζάς έφυγε σήμερα (17/1)από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών. Ο γνωστός ηθοποιός είχε 60 χρόνια πορείας στον χώρο της υποκριτικής, στη διάρκεια των οποίων έπαιξε σε δεκάδες θεατρικές παραστάσεις, ταινίες και σειρές, με τελευταία την Ονειροπαγίδα του ΑΝΤ1 το 2011, ενώ μετά από αυτό το σήριαλ ο 82χρονος ηθοποιός σπάνια έκανε δημόσιες εμφανίσεις.

Ο Τρύφων Καρατζάς στο σήριαλ “Ονειροπαγίδα”

Ο Τρύφων Καρατζάς, σε διαφήμιση σε νεότερη ηλικία

Ο ρόλος όμως που τον είχε κάνει ακόμα πιο γνωστό στο ευρύ κοινό ήταν στη σειρά το «Λαβ σόρρυ» με τον Τάσο Χαλκιά και την Κωνσταντίνα Μιχαήλ που προβλήθηκε το 1994 στο Μega και είχε μεγάλη επιτυχία.

Επεισόδιο από το σήριαλ Λαβ Σόρρυ στο οποίο πρωταγωνιστούσε ο Τρύφων Καρατζάς

Ο Τρύφων Καρατζάς δεν έκανε οικογένεια και παιδιά, αλλά ήταν ευτυχισμένος από τα παιδιά του ανιψιού του, τα οποία λάτρευε.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα espresso το 2016 έχει απαντήσει στην ερώτηση «Πως γίνατε ηθοποιός ως εξής:

«Δεν το έχω ξεδιαλύνει. Μόλις τέλειωσα το γυμνάσιο δούλευα στο γραφείο του πολιτικού μηχανικού Πεχλιβανίδη και απαντούσα στα τηλέφωνα. Θυμάμαι ότι έπαιρνα 20 δραχμές, τις οποίες έπρεπε να πάω στην οικογένεια. Δεν μου ανήκαν, δεν ήταν το χαρτζιλίκι μου. Τότε οι οικογένειες κοίταζαν να τελειώσουν τα παιδιά έστω το γυμνάσιο και να μπουν σε καμιά δουλειά. Μιλάω τώρα για μετά την Κατοχή, γύρω στο ’50. Ο πατέρας μου με πήγαινε στο θέατρο, παρά τα στενά οικονομικά μας.

Μου άρεσε πολύ και ίσως αυτό μέσα μου κάτι μου ξύπνησε. Κάποια στιγμή, επειδή τραγουδούσα, ο περίφημος καθηγητής της φωνητικής Τρανταφύλλου μού είχε πει πως είχα κάτι χορδές που θα μπορούσαν να τραγουδήσουν όπερα, και τενόρου και βαρύτονου.

Αυτό ήθελε πολλή σπουδή και χρήματα, οπότε το εγκατέλειψα. Έδωσα εξετάσεις στη δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών ενώπιον τριών πολύ σπουδαίων, του Δημήτρη Ροντήρη, που ήταν δάσκαλός μου και μου έκανε την τιμή να είμαι από τα ιδρυτικά μέλη του Πειραϊκού Θεάτρου, του Γιάννη Σιδέρη, που ήταν ιστορικός θεάτρου, και του διευθυντή του Ωδείου, του Σαραντάκου, που ήταν εξαίρετος πιανίστας.

Και όλως τυχαίως με δέχτηκαν με υποτροφία. Δηλαδή δεν ζητούσα από τον μπαμπά μου, που θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο, 25 δραχμές τον μήνα για τα δίδακτρα. Το θέατρο δεν το θεωρούσαν επάγγελμα εκείνα τα χρόνια. Μάλιστα, όταν για πρώτη φορά γράφτηκε το όνομά μου στην εφημερίδα, όπως συνήθιζαν τότε να γράφουν στην αρχή της σεζόν για τους θιάσους, ήρθε ο πατέρας μου από το καφενείο το μεσημέρι και με ρώτησε «Μου είπαν ότι διάβασαν το όνομά σου στην εφημερίδα. Τι έκανες;», σαν να είχα διαπράξει έγκλημα.

Η μαμά ήταν το στήριγμα. Ήταν από τις παλιού τύπου γυναίκες, που είχαν υπακοή και αλλιώτικη συμπεριφορά απέναντι στον άντρα τους αλλά ήταν και κοκέτα. Λίγο πριν έρθει ο πατέρας μου από τη δουλειά το μεσημέρι, πέταγε την ποδιά, έβαζε λίγο κραγιονάκι, έβγαζε τις παντόφλες, φόραγε γόβες και χτενιζόταν. Αλλη νοοτροπία»

Πριν 3 χρόνια, λίγο πριν την πρεμιέρα του στο θέατρο ο Τρύφων Καρατζάς είχε ένα ατύχημα με αποτέλεσμα να τραυματίσει το ισχίο του.

Ο Τρύφων Καρατζάς σε συνέντευξη στην ΕΡΤ3

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments