Αυτοκίνητο

Volkswagen: Στις προοπτικές ανάπτυξης της ηλεκτροκίνησης αναφέρθηκε ο διευθυντής πωλήσεων της εταιρείας

Volkswagen: Στις προοπτικές ανάπτυξης της ηλεκτροκίνησης αναφέρθηκε ο διευθυντής πωλήσεων της εταιρείας
Ο διευθυντής πωλήσεων της Volkswagen ανέφερε επίσης ότι «η Ελλάδα έχει μείνει πίσω στον κλάδο αυτό σε σχέση με την Ευρώπη.

Στις προοπτικές ανάπτυξης της ηλεκτροκίνησης και των εναλλακτικών καυσίμων, καθώς και στις ευκαιρίες που προκύπτουν για τις επιχειρήσεις και τις αυτοκινητοβιομηχανίες αναφέρθηκε ο διευθυντής πωλήσεων και marketing της Volkswagen, Θανάσης Κονιστής κατά τη διάρκεια του Ecomobility Conference 2019 που διοργανώθηκε στην Αθήνα.

«Η βιώσιμη κινητικότητα είναι ένα ζήτημα πιο επίκαιρο από ποτέ. Η αυτοκινητοβιομηχανία στο σύνολό της δουλεύει πολύ γρήγορα και θα δούμε πώς θα επηρεαστεί το status του κλάδου.

Όσον αφορά το κόστος στην ηλεκτροκίνηση μειώθηκε κατά 90%, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι ο κλάδος έχει μεγάλη δυναμική εφόσον σύμφωνα με προβλέψεις το 2040 το 35% των συνολικών πωλήσεων θα αφορά στα ηλεκτροκίνητα», τόνισε ο κ. Κονιστής.

Ο διευθυντής πωλήσεων της VW ανέφερε επίσης ότι «η Ελλάδα έχει μείνει πίσω στον κλάδο αυτό σε σχέση με την Ευρώπη. Πέρυσι πωλήθηκαν κάτω από 100 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, ενώ ο συνολικός στόλος δεν ξεπερνά τα 400».

Ο ίδιος τόνισε ότι πρέπει να δοθούν κίνητρα για τη δημιουργία υποδομών φόρτισης. «Αξίζει να αναφερθούμε», είπε, «στο μοντέλο που ακολουθείται στο νησί της Ρόδου, όπου ιδιωτική εταιρεία ξεκινά το concept του car sharing ηλεκτρικών οχημάτων.

Παράλληλα, έως την άνοιξη του 2019 στο νησί θα λειτουργούν 10 κοινόχρηστοι σταθμοί φόρτισης οι οποίοι θα είναι διάσπαρτοι σε δημοφιλείς επιχειρήσεις του νησιού».

Αναφερόμενος στην αεριοκίνηση, σημείωσε ότι «ως κλάδος έχει κάνει πολλά βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια. Ο αριθμός των εργοστασιακών προτάσεων αυξάνεται και από τα δύο μοντέλα που είχαμε στη διάθεσή μας το 2013 έχουμε φθάσει στα έξι».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments