Ελλάδα

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη: Προσαγωγές, χημικά και ξύλο έξω από το Μέγαρο Μουσικής (pics&vids)

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη: Προσαγωγές, χημικά και ξύλο έξω από το Μέγαρο Μουσικής (pics&vids)
Τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησαν όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον κλοιό των ΜΑΤ.

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής (27/1/19) στη Θεσσαλονίκη περιμετρικά του Μεγάρου Μουσικής, μεταξύ ατόμων που διαδήλωναν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και αστυνομικών δυνάμεων.

Συγκεκριμένα, οι παρευρισκόμενοι προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό με τους άνδρες του ΜΑΤ να απαντούν με χρήση χημικών.

Μάλιστα, άνδρες των ΜΑΤ προχώρησαν και σε προσαγωγές αρκετών ατόμων ατόμων.

Θυμίζουμε, ότι νωρίτερα επεισόδια είχαν ξεσπάσει ξανά, αφού ομάδα ατόμων φώναζε συνθήματα κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου που βρισκόταν σε εκδήλωση αφιερωμένη στην Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.

Εκτός αυτού, αποδοκιμασίες υπήρξαν και εναντίον της Κατερίνας Νοτοπούλου και το Σωκράτη Φάμελλου.

  • Δείτε το σχετικό βίντεο:

“Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική”

Αυτό είναι το κεντρικό σύνθημα των διαδηλωτών έξω από το Μέγαρο Μουσικής. Η κινητοποίησή τους, οργανώθηκε μόλις έγινε γνωστή η άφιξη του Προκόπη Παυλόπουλου.

Όπως γράφουν τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, από τις ύβρεις δεν γλίτωσαν ούτε οι άντρες των ΜΑΤ.

Οι τελευταίοι προσπαθούσαν την ώρα των επεισοδίων να δώσουν τέλος με τις ασπίδες τους, αλλά όταν τα πράγματα άρχισαν να ξεφεύγουν, έκαναν χρήση χημικών και άρχισαν τα χτυπήματα.

  • Οι πρώτες εικόνες των επεισοδίων
  • Οδοφράγματα προς το Μέγαρο Μουσικής

Όπως βλέπουμε από τις εικόνες του seleo.gr οι διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα στους δρόμους προς το Μέγαρο Μουσικής της Θεσσαλονίκης.

Η ομιλία του Προκόπη Παυλόπουλου

Ο Προκόπης Παυλόπουλος κατάφερε να μπει στο Μέγαρο Μουσικής και ανέβηκε στο βήμα. Στην ομιλία του δεν σχολίασε τις διαμαρτυρίες και τα επεισόδια:

«Θα ήταν μέγιστο λάθος να παρασυρθούμε από μιαν αντίληψη ανώδυνου εφησυχασμού πως, δήθεν, ο κίνδυνος των νοσταλγών του ναζισμού ανήκει στο παρελθόν», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.

«Και μόνον η εμπειρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών-μελών της, μέσα στο 2017 και το 2018, βεβαιώνει του λόγου το ασφαλές», επισήμανε ο κ. Παυλόπουλος και υπογράμμισε:

«Οι εκλογικές αναμετρήσεις, κατά τη διάρκεια των δύο αυτών ετών, στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποδεικνύουν ότι υπολείμματα του ναζισμού, διόλου ευκαταφρόνητα, ελλοχεύουν».

«Αυτά τα υπολείμματα», υπογράμμισε, «πρέπει να πάρουν την απάντηση που τους αρμόζει, μέσα από πολιτικές οι οποίες υπερασπίζονται από τη μια πλευρά τον Ανθρωπισμό, τη Δημοκρατία και την Ελευθερία», αλλά και «από την άλλη πλευρά, μιαν οικονομική αντίληψη, η οποία περιθωριοποιεί την αδιέξοδη λιτότητα που προκαλεί τις μεγάλες ανισότητες και οδηγεί, νομοτελειακώς, στην περιθωριοποίηση και την εξαθλίωση του Ανθρώπου, άρα στον κίνδυνο ρήξης του κοινωνικού ιστού, λόγω απουσίας ενός στιβαρού κοινωνικού κράτους δικαίου».

  • Περισσότερες εικόνες από τη Θεσσαλονίκη:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments