Διεθνή

Τραμπ: Δεν αποκλείει στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα

Τραμπ: Δεν αποκλείει στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα
"Είναι μια επιλογή που είναι στο τραπέζι" είπε σε συνέντευξή του ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, οι ΗΠΑ να στείλουν στρατό στη Βενεζουέλα.

Η αποστολή στρατού στη Βενεζουέλα είναι «μια επιλογή» που βρίσκεται στο τραπέζι, δήλωσε σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο του CBS.

«Σίγουρα πρόκειται για μια κίνηση που εντάσσεται στην κατηγορία “είναι μια επιλογή”», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τραμπ.

Τόνισε δε ότι απέρριψε την πρόσκληση του προέδρου της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο για συνάντηση. «Λοιπόν, είχε ζητήσει συνάντηση την οποία απέρριψα επειδή είμαστε πολύ μακριά από αυτή τη διαδικασία», σχολίασε.

Όσο για τον αυτοανακηρυχθέντα προσωρινό πρόεδρο, Χουάν Γκουαϊδό, αρκέστηκε να πει πως είναι ένας νεαρός και ενεργητικός πολιτικός, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στις ογκωδέστατες διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης στο Καράκας και άλλες πόλεις της Βενεζουέλας.

Ο Μαδούρο αψηφά τη Δύση

Σήμερα εκπνέει το τελεσίγραφο που του έχουν απευθύνει έξι χώρες της ΕΕ (η Γερμανία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Ολλανδία, η Πορτογαλία και η Βρετανία) που τον καλούν να συγκαλέσει νέες προεδρικές εκλογές. Σε αντίθετη περίπτωση, θα αναγνωρίσουν ως πρόεδρο τον αντίπαλό του, Χουάν Γκουαϊδό.

Ωστόσο, ο Νικολάς Μαδούρο αγνοεί τη Δύση. Στην πρώτη του επανεμφάνιση μετά από έξι μήνες, χθες άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων βουλευτικών εκλογών, για να αντικατασταθεί ένα κοινοβούλιο στο οποίο η αντιπολίτευση έχει την πλειοψηφία.

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν χθες στους δρόμους του Καράκας, οι μεν για να απαιτήσουν την αποχώρηση του Νικολάς Μαδούρο, οι άλλοι για να γιορτάσουν την 20η επέτειο της μπολιβαριανής επανάστασης και να επαναβεβαιώσουν την υποστήριξή τους προς τον σοσιαλιστή ηγέτη.

Ο Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος έχει αυτοανακηρυχθεί πρόεδρος, δήλωσε πως ο Φεβρουάριος θα είναι ένας μήνας «αποφασιστικής σημασίας» για να εκδιωχθεί από την εξουσία ο Νικολάς Μαδούρο.

Η Γαλλία θα αναγνωρίσει τον Γκουαϊδό αν ο Μαδούρο δεν ανακοινώσει εκλογές

Η Γαλλία θα αναγνωρίσει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο αν ο Νικολάς Μαδούρο δεν ανακοινώσει μέχρι απόψε το βράδυ προεδρικές εκλογές, δήλωσε η Ναταλί Λουαζό, η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της γαλλικής κυβέρνησης.

“Αν μέχρι απόψε το βράδυ, ο (πρόεδρος) Μαδούρο δεν δεσμευτεί για τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών, τότε η Γαλλία θα θεωρήσει νόμιμο να τις διοργανώσει στη θέση του ο Χουάν Γκουαϊδό και θα τον θεωρήσουμε μεταβατικό πρόεδρο μέχρι να πραγματοποιηθούν νόμιμες εκλογές στη Βενεζουέλα”, είπε η Λουαζό σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο LCI.

Η ίδια απέρριψε την πρόταση του Μαδούρο για πρόωρες βουλευτικές εκλογές χαρακτηρίζοντάς την “φάρσα”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments