Αυτοκίνητο

Ferrari F40: Στο «σφυρί» η πιο διάσημη αγωνιστική Ferrari

Ferrari F40: Στο «σφυρί» η πιο διάσημη αγωνιστική Ferrari
Μια πολύ ιδιαίτερη Ferrari F40 βγαίνει σε δημοπρασία.

Μια σπάνια Ferrari F40 LM δημοπρατείται την ερχόμενη Τετάρτη στο Παρίσι.

Σύμφωνα με το cnn.gr, η αγωνιστική F40 LM είχε πολλές αλλαγές στην αεροδυναμική της για μεγαλύτερη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες που μπορούσε να αναπτύξει καθώς και αρκετές διαφοροποιήσεις και επεμβάσεις στον κινητήρα της.

Όπως μεγαλύτερα turbo της IHI σε συνδυασμό και με πιο μεγάλα intercoolers καθώς και ένα ακόμα πιο εξελιγμένο σύστημα ψεκασμού της Weber- Marelli, με αποτέλεσμα η απόδοση του V8 των 2.936 κυβικών με τα διπλά turbo να φτάνει σχεδόν τους 700 ίππους, από 481 της στάνταρ έκδοσης.

Φυσικά αναβαθμισμένο ήταν και το αγωνιστικού τύπου κιβώτιο καθώς και τα φρένα, ενώ ενισχύσεις είχαν γίνει και στο πλαίσιο. Μάλιστα το συγκεκριμένο πλαίσιο είναι το τρίτο που είχε φτιαχτεί για την F40 και είχε χρησιμοποιηθεί ως μονάδα προπαραγωγής για τις δοκιμές εξέλιξης

Η Ferrari F40 LM με τον αριθμό πλαισίου 74045 είχε μια μακροχρόνια και αρκετά επιτυχημένη πορεία στους αγώνες που μετείχε, βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και μπορεί άμεσα να μετάσχει σε αγώνες κλασικών μοντέλων καθώς στο Club GT Competizioni που απευθύνεται σε ιδιοκτήτες Ferrari.

Στις 6 Φεβρουαρίου θα δημοπρατηθεί στο Παρίσι από τον οίκο RM Sοtheby’s στις 6 Φεβρουαρίου και οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο πως η τιμή μεταβίβασής της θα αγγίξει τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments