Αυτοδιοίκηση

Αποκλειστικό – Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019: Ο Θανάσης Μπέλτσος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Γιάννη Πισιμίση

Αποκλειστικό – Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019: Ο Θανάσης Μπέλτσος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Γιάννη Πισιμίση
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019: Ο Θανάσης Μπέλτσος μιλά στο pagenews.gr για την απόφασή του να συμμετέχει στις εκλογές, καθώς και για όσα στοχεύει να πετύχει μέσα από την ανάμειξη του στα δημοτικά της πόλης του.

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019: Σε μια κίνηση που ανατάραξε το αυτοδιοικητικό τοπίο στα Βριλήσσια προχώρησε ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Πισιμίσης.

Στην πρώτη επίσημη παρουσίαση του βασικού κορμού του ψηφοδελτίου του, έκρυβε μια έκπληξη που ακούει στο όνομα Θανάσης Μπέλτσος.

Ο Θανάσης Μπέλτσος με τον Γιάννη Πισιμίση

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019: Ο Θανάσης Μπέλτσος μιλά στο pagenews.gr

Το pagenews.gr βρέθηκε για τις ανάγκες του ρεπορτάζ στα γραφεία του otavoice που διευθύνει και μας απάντησε πώς πήρε την απόφαση και τι στοχεύει μέσα από την ανάμειξη του στα δημοτικά της πόλης του, ενώ παράλληλα έδωσε απαντήσεις σε μια σειρά από ζητήματα που ήθελε να μάθει ο κόσμος από πρώτο χέρι και να σταματήσει η αναπαραγωγή κίτρινων ειδήσεων.

Η στήριξη στον Γιάννη Πισιμίση ήταν γνωστή από το έμπειρο στέλεχος της κεντρικής πολιτικής σκηνής, αλλά η ενεργή συμμετοχή του και η έκθεση του στα κοινά με την Νέα Πνοή για τα Βριλήσσια, ήταν μια μη αναμενόμενη εξέλιξη που έκανε ιδιαίτερη αίσθηση, τόσο στους παρευρισκομένους στην παρουσίαση του τεχνικού προγράμματος 2019-2023  της Κυριακής 3/2 στο Πνευματικό Κέντρο, όσο και στην πόλη με τη γνωστοποίηση της είδησης.

Η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο της Νέας Πνοής είναι έκπληξη γιατί ήταν γνωστή η προσωπική του διαχρονικά στάση, όπως πάντα έλεγε, να μην ενεργοποιηθεί πολιτικά στον Δήμο που ζει με την οικογένειά του. Άλλωστε η έντονη πολιτική δράση του, δεν του άφηνε τα χρονικά περιθώρια για κάτι τέτοιο.

Στα Βριλήσσια μας είπε «ήθελα να ζω ήρεμα μακριά από αντιπαραθέσεις, συμμετέχοντας στις δράσεις της πόλης, αλλά ταυτόχρονα επέλεξα να βγαίνω στην πλατεία μας με την οικογένεια μου και να χαίρομαι την γαλήνη της με τους φίλους μας, να πηγαίνω τα παιδιά μου στις αθλητικές δραστηριότητες τους και να ζω την καθημερινότητά της.

Άλλωστε τον ελεύθερο χρόνο μου τον περνώ αποκλειστικά στην πόλη μας και αυτό με αναζωογονεί.

Δεν σας κρύβω ότι κατά την θητεία μου στα 6 χρόνια στους ΑΝΕΛ τα Βριλήσσια είχαν γίνει το στέκι των στελεχών από όλη την Ελλάδα και ακόμη και τώρα φίλοι που έρχονται στην Αθήνα θα περάσουν για ένα καφέ στην πλατεία μας ή να γευτούν τις κουζίνες των μαγαζιών μας».

Ο Θανάσης Μπέλτσος είχε μια πολυετή έντονη παρουσία στα πολιτικά δρώμενα της χώρας έχοντας διατελέσει σε σημαντικές θέσεις από τα μαθητικά και φοιτητικά του χρόνια μέχρι σήμερα.

Το πλούσιο βιογραφικό και η εμπειρία του, δίνουν στον Γιάννη Πισιμίση και στη Νέα Πνοή ένα σημαντικό εργαλείο στην προεκλογική κούρσα των δημοτικών εκλογών αλλά και στη συνέχεια στο δημοτικό συμβούλιο όπου άνθρωποι με τέτοια εμπειρία και που έχουν δώσει διαπιστευτήρια αποτελεσματικότητας και καθαρότητας είναι αναγκαίοι.

Με ιδιαίτερο πολιτικό και εθνικό λόγο, εκλογικές εμπειρίες μέσα από αμέτρητες εκλογικές διαδικασίες, σημαντικές διασυνδέσεις είναι πρόσωπο που έχει την εκτίμηση και την αποδοχή ευρύτερων πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, μιας και η πορεία του έχει χαρακτηριστεί με συνέπεια, καθαρότητα και σεβασμό σε αξίες και ιδανικά.

Οι φίλοι του λένε ότι αν δεν ήταν τόσο καθαρός, θα είχε κερδίσει πολλά περισσότερα, πολιτικά και οικονομικά.

Η παρουσία στο συνδυασμό ενός τόσο έμπειρου πολιτικά στελέχους με διείσδυση σημαντική στον ευρύτερο πατριωτικό και κοινωνικό χώρο που παραμένει πολιτικά ενεργό, είναι σαφές ότι ανεβάζει τον πήχη ψηλά και δημιουργεί ένα κλίμα νίκης και αισιοδοξίας στο ήδη θετικό κλίμα που επικρατεί στη Νέα Πνοή μετά τις δύο πετυχημένες εκδηλώσεις, το ποιοτικό ψηφοδέλτιο, την άμεση στήριξη από δυο πρώην Δημάρχους Παπαδόπουλο-Ιωαννίδη και την ανταπόκριση που εισπράττουν καθημερινά από τους κατοίκους των Βριλησσίων.

Ο Θανάσης Μπέλτσος, αν και είχε μια μακριά σημαντική πορεία στην ΟΝΝΕΔ και στη Νέα Δημοκρατία ήταν ο άνθρωπος «κλειδί» στη δημιουργία και επιτυχή πορεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ιδρυτικό στέλεχος, συγγραφέας της ιδρυτικής διακήρυξης και δημιουργός της οργανωτικής δομής τους, Γραμματέας Οργανωτικού και Αναπληρωτής Γραμματέας του κινήματος, έβαλε τη σφραγίδα του στην πορεία των ΑΝΕΛ και τους οδήγησε οργανωτικά σε 5 επιτυχημένες εκλογικές αναμετρήσεις.

Είναι χαρακτηριστικό της αποδοχής στο πρόσωπό του οι πρωτιές που είχε και στα δυο εκλογικά συνέδρια των ΑΝΕΛ 2013-2016 αποσπώντας την πλήρη στήριξη από την βάση του κινήματος, ακόμη και όταν το 2016 ήταν σε πλήρη αντίθεση με την ηγεσία του.

Θεωρήθηκε η «ψυχή» των ΑΝΕΛ αλλά δεν δίστασε να συγκρουστεί με την ηγεσία του κινήματος (εδώ να σημειωθεί γιατί έχει αξία, ότι είχε συγγενική σχέση πλην της πολιτικής με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ) για θέματα Αρχών και ιδεολογικής συνέπειας, με αποκορύφωμα το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών.

Από το 2017 διαφώνησε και αποστασιοποιήθηκε από τις επιλογές Καμμένου, δεν συμμετείχε σε καμιά θέση του κόμματος ή της κυβέρνησης και τον Ιούνιο του 2018 παραιτήθηκε οριστικά από τους Ανεξάρτητους Έλληνες καταγγέλλοντας την ηγεσία για την στάση της στο θέμα της Μακεδονίας και στη στήριξη Τσίπρα-Κοτζιά.

Όπως μας είπε: «Δεν υπήρξα ποτέ Αριστερός αλλά και ποτέ μου δεν υιοθέτησα διαχωριστικές ιδεολογικές γραμμές, έχοντας ως πρόσταγμα την πατρίδα, την πίστη μου και τον κώδικα αξιών που διέπει την πορεία μου.

Στήριξα τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το 2015 αν και είχαμε ενδοιασμούς και φόβους για τα εθνικά θέματα γιατί θέλαμε να χτυπήσουμε μια αρρωστημένη κατάσταση που είχε οδηγήσει τη χώρα σε φτωχοποίηση και μνημονιακό εφιάλτη, θέλαμε να αλλάξουν οι νοοτροπίες, να τιμωρηθούν όσοι εκμεταλλεύτηκαν την κοινωνία και πλούτισαν εις βάρος των εθνικών συμφερόντων.

Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ένα πρόσωπο στην πορεία που έφερε άλλου είδους κορυφαία ζητήματα και η παρουσία μας πλέον ήταν απαγορευτική.

Προσωπικά δεν σκέφτηκα ούτε λεπτό να συνηγορήσω σε μια τέτοια λογική, να ανταλλάξω τις αρχές μου με καρέκλες και την κατήγγειλα αποχωρώντας από τους ΑΝΕΛ.

Όσο και αν αυτό ήταν δύσκολο συναισθηματικά για μένα, που συνδημιούργησα ένα κίνημα από το μηδέν».

Να θυμίσουμε ότι στα φοιτητικά του χρόνια 1984-1990 ανέπτυξε σημαντική δράση, διατέλεσε γραμματέας της ΔΑΠ ΝΔΦΚ ΤΕΙ και μέλος του Κ.Σ. της ΕΣΕΕ, ενώ είχε στην συνέχεια ενεργή συμμετοχή ως πολιτικό στέλεχος και Δ/ντής πολιτικού γραφείου Π. Καμμένου στη Β’ Αθηνών και στο Υπουργείο Ναυτιλίας (2008-2009).

Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι την περίοδο εκείνη συνέβαλε από τις θέσεις που κατείχε στην μη ένταξη και συνένωση του Δήμου Βριλησσίων στον αρχικό σχεδιασμό του Καλλικράτη με Χαλάνδρι ή Μελίσσια-Πεντέλη.

Ανέπτυξε σημαντική δράση στο ζήτημα της Μακεδονίας. Στην πρώτη γραμμή των συλλαλητηρίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στήριξε τον αγώνα των Παμμακεδονικών, πήρε πρωτοβουλίες και άρθρωσε εθνικό λόγο και συνεχίζει να αγωνίζεται για την κατάργηση της συμφωνίας που θεωρεί ότι άνοιξε κερκόπορτα σε δεινά για τον ελληνισμό.

Θανάσης Μπέλτσος: Ποια είναι η στάση της ζωής του

Στάση ζωής του: «Δεν είμαι ούτε δεξιός ούτε αριστερός. Είμαι Έλληνας και αυτό αρκεί. Όποιοι έχουν ανάγκη να εγκλωβίζονται σε τεχνητά ιδεολογικά στρατόπεδα, δεν έχουν να πουν τίποτα αλλά και δεν μπορούν να εκφράσουν το μεγαλείο του Ελληνισμού».

«Αυτός είμαι και για αυτό και αποφάσισα να ενταχθώ σε μια παρέα (γιατί παρέα είμαστε πάνω από όλα) που δεν μας βλέπει σαν πρόβατα ιδεολογικών μαντριών αλλά θέλει να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο και να πάει τον τόπο που μεγαλώνουμε εμείς και τα παιδιά μας μπροστά.

Σέβομαι την συμβολή όσων ασχολήθηκαν με τα κοινά της πόλης μας , αλλά οι κοινωνίες οφείλουν να ανανεώνονται με νέο ανθρώπινο υλικό και να παρακολουθούν τις εξελίξεις δίνοντας προοπτική και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών».

Παράλληλα τονίζει με έμφαση: «Έχω μάθει να είμαι πολεμιστής και να δημιουργώ.

Ο Γιάννης Πισιμίσης και η Νέα Πνοή για τα Βριλήσσια έχουν το όραμα και τα σχέδια που εκπληρώνουν αυτή τη δική μου ανάγκη και μου έδωσαν το ερέθισμα να ενεργοποιηθώ.

Θέλω στον τόπο που μεγαλώνουν τα παιδιά μου να δώσω όλες τις δυνάμεις μου να αποκτήσει σύγχρονες ανθρώπινες υποδομές, να κάνω τη ζωή τους πιο εύκολη και δημιουργική, τη ζωή όλων των πολιτών στα Βριλήσσια μας».

Συνεχίζοντας για το όραμα του ανέφερε: «Τα Βριλήσσια είναι ένα όμορφο προάστιο, που είναι συνειδητή η επιλογή όλων όσων ζούμε εδώ, είμαστε μια γειτονιά, αλλά θέλουμε κάποιος να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά και να ξυπνήσει το «θεριό» που κοιμάται».

Σήμερα ο Θανάσης Μπέλτσος είναι μέτοχος και διευθυντής στο OTAVOICE.GR μια διαδικτυακή ιστοσελίδα με θεματικό πεδίο την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία μέσα σε 4 μήνες λειτουργίας έχει κερδίσει τις εντυπώσεις στο χώρο της ενημέρωσης των ΟΤΑ για την εγκυρότητα και την πληρότητα και όπως μας είπε έχει αποκτήσει σημαντικό αριθμό χρηστών που την εμπιστεύονται για την ενημέρωση τους.

Ο Θανάσης Μπέλτσος είναι γεννημένος στον Πύργο Ηλείας και κατάγεται από τα Τρόπαια Αρκαδίας.

Σπούδασε στα ΤΕΙ Αθηνών Γραφικές Τέχνες. Ζει στα Βριλήσσια από το 1995 και είναι παντρεμένος με την οικονομολόγο Μαρία Βασιλείου και έχει δυο παιδιά τον Δημήτρη (17ετών) και την Γεωργία (12 ετών).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments