Ελλάδα

Ρόδος απάτη: Γυναίκα έκανε τα ψώνια της χρεώνοντας τις κάρτες ανυποψίαστων γνωστών της

Ρόδος απάτη: Γυναίκα έκανε τα ψώνια της χρεώνοντας τις κάρτες ανυποψίαστων γνωστών της
Ρόδος απάτη: Σάλο έχει προκαλέσει στο νησί η είδηση για τα πεπραγμένα μιας γυναίκας 23 ετών, η οποία για έναν χρόνο έκανε τις αγορές της εις βάρος γνωστών της.

Ρόδος απάτη: Επί έναν χρόνο, μία γυναίκα 23 ετών από τη Ρόδο, έκανε τις διαδικτυακές αγορές της εις βάρος άλλων. Όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ, η ίδια έκανε τις πληρωμές για τις αγορές τις από τις πιστωτικές κάρτες γνωστών της!

Πως “στήθηκε” η απάτη

Η 23χρονη είχε φροντίσει να εξασφαλίσει κρυφά τα στοιχεία από τις πιστωτικές κάρτες τριών γνωστών της. Στη συνέχεια, το μόνο που έκανε είναι να βάζει τους αντίστοιχους αριθμούς, κάθε φορά που προχωρούσε σε αγορές.

Η κατάσταση συνεχίστηκε για περίπου έναν ολόκληρο χρόνο. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των ερευνών, η δράση της άρχισε από τον Μάρτιο του περασμένου έτους. Κάποια στιγμή όμως, τα θύματα αντιλήφθηκαν πως κάτι δεν πάει καλά.

Η καταγγελία και οι έρευνες

Η αντίστροφη μέτρηση για την απρόσκοπτη δράση της 23χρονης, άρχισε όταν οι γνωστοί της αντιλήφθηκαν πως κάτι δεν πάει καλά. Βλέποντας ότι μηνιαίως, υπήρχε απώλεια ποσών από τους λογαριασμούς τους, έσπευσαν για καταγγελία στο Α.Τ Αρχαγγέλου Ρόδου.

Στη συνέχεια, ακολούθησε έρευνα, η οποία -για αρχή- φανέρωσε τα εξής στοιχεία. Εξιχνιάστηκαν επτά περιστατικά με διαδικτυακές συναλλαγές και απάτη σε βάρος της ιδιοκτήτριας μιας επιχείρησης, από την 1η Μαρτίου του 2018.

Έπειτα, η 23χρονη ταυτοποιήθηκε από τις Αρχές. Εκτιμάται ότι η γυναίκα χρησιμοποίησε πάνω από 4.500 ευρώ για τις αγορές της. Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για υποκλοπή στοιχείων τραπεζικών καρτών και απάτη.

Τι πρέπει να κάνετε αν υπάρχουν υποψίες απάτης με την πιστωτική σας

Εάν διαπιστώσετε χρεώσεις στην πιστωτική σας κάρτα για προϊόντα ή/και υπηρεσίες που δεν έχετε πραγματοποιήσει, τότε μπορείτε να προβείτε σε καταγγελία ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες από το ekpizo.gr:

Καταγγελίες για μη μέλη

Εάν δεν είστε μέλος του ΕΚΠΟΙΖΟ και επιθυμείτε να υποβάλετε καταγγελία, συμπληρώστε το παρακάτω συνημμένο υπόδειγμα, αποστείλετέ το στην επιχείρηση με την οποία έχει ανακύψει η διαφορά και κοινοποιήστε το σε εμάς και στους αρμόδιους φορείς. Σε περίπτωση που θέλετε να μεσολαβήσουμε εξωδικαστικά για λογαριασμό σας, εγγραφείτε ως μέλος εδώ.

Καταγγελίες για μέλη Εάν είστε ήδη μέλος του ΕΚΠΟΙΖΟ, μπορείτε να υποβάλετε την καταγγελία σας συμπληρώνοντας την φόρμα υποβολής καταγγελίας παρακάτω, αναφέροντας τον αριθμό μέλους και το πρόβλημά σας, προκειμένου να μεσολαβήσουμε εξωδικαστικά. Στη συνέχεια, εκπρόσωπος του νομικού μας τμήματος θα επικοινωνήσει μαζί σας τηλεφωνικά ή μέσω email.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments