Πολιτική

Έλληνας βουλευτής έπαιζε tetris την ώρα της κρίσιμης συζήτησης στη Βουλή: Δείτε ποιος ήταν

Έλληνας βουλευτής έπαιζε tetris την ώρα της κρίσιμης συζήτησης στη Βουλή: Δείτε ποιος ήταν
Την ώρα της συζήτησης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, υπήρξε βουλευτής ο οποίος επιδόθηκε στο... tetris!

Ο βουλευτής που άφησε τη συζήτηση για να πιάσει το… tetris. Κι όμως, δεν είναι παραπλανητικός ο τίτλος.

Όλα συνέβησαν στην ελληνική βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Την ώρα που η συζήτηση… μαινόταν, ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, έβγαλε το κινητό του και επιδόθηκε σε παιχνίδι που μοιάζει με το tetris.

Ο Γιάννης Σαρίδης προσπάθησε να είναι διακριτικός, όμως ο φωτογραφικός φακός τον συνέλαβε την ώρα που προσπαθούσε να περάσει την πίστα. Δείτε τις φωτογραφίες.

 

Βουλή: Η συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Η συζήτηση για την Αναθεώρηση του Συντάγματος έκλεισε με τις τοποθετήσεις των γενικών εισηγητών και ειδικών αγορητών των κομμάτων.

Στο επίκεντρο των διαφωνιών μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων βρέθηκαν, κυρίως, το άρθρο 32 που αφορά τον τρόπο εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας και για το οποίο έχουν καταθέσει προτάσεις τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ, καθώς και το άρθρο 16 που προβλέπει την ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων, σύμφωνα με την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ένα ακόμα σημείο αιχμής μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ήταν εκ νέου η ερμηνεία του άρθρου 110 για τη δεσμευτικότητα ή μη της επόμενης Βουλής, από την παρούσα Βουλή, ως προς την κατεύθυνση και το περιεχόμενο.

Τι προβλέπει η διαδικασία

Η πρώτη ψηφοφορία για την αναθεώρηση διατάξεων του Συντάγματος, διενεργείται σύμφωνα με τα άρθρα 110 του Συντάγματος και 119 του Κανονισμού της Βουλής. Η δεύτερη ψηφοφορία θα επαναληφθεί σε ένα μήνα.

Αντικείμενο της ψηφοφορίας είναι οι διατάξεις του Συντάγματος που περιλαμβάνονται στις προτάσεις Αναθεώρησης που υποβλήθηκαν από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, από την ΚΟ της ΝΔ καθώς και από μέλη του Σώματος που φέρουν 50 και άνω υπογραφές βουλευτών.

Στους βουλευτές έχει διανεμηθεί ψηφοδέλτιο το οποίο περιέχει ενοποιημένα τρία αυτοτελή ψηφοδέλτια: Α’ Προτάσεις της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Β’ Προτάσεις της ΚΟ της ΝΔ, Γ’ Συμπληρωματικές Προτάσεις βουλευτών που συγκέντρωσαν 50 υπογραφές. Το ψηφοδέλτιο έχει τρεις διακρίσεις, με τετραγωνίδια «ΝΑΙ», «ΟΧΙ», «ΠΑΡΩΝ». Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής σε οποιαδήποτε διάταξη δεν υπάρξει σημείωση της ψήφου του βουλευτή με «ΝΑΙ», «ΟΧΙ», «ΠΑΡΩΝ», αυτή θα θεωρηθεί ότι δεν έχει ψηφιστεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments