Διεθνή

Μπέρνι Σάντερς – Προεδρικές Εκλογές ΗΠΑ: Θα θέσει υποψηφιότητα και το 2020

Μπέρνι Σάντερς – Προεδρικές Εκλογές ΗΠΑ: Θα θέσει υποψηφιότητα και το 2020
Μπέρνι Σάντερς - Προεδρικές Εκλογές ΗΠΑ: Θα διεκδικήσει ξανά το χρίσμα, όπως αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Μπέρνι Σάντερς – Προεδρικές Εκλογές ΗΠΑ: Ο 77χρονος γερουσιαστής θα επιστρέψει, διεκδικώντας το “χρίσμα” των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2020.

Η ιστοσελίδα Politico, επικαλούμενη πληροφορίες από το περιβάλλον του Μπέρνι Σάντερς, αποκαλύπτει ότι ο ίδιος επιθυμεί να μπει ξανά στη μάχη, έπειτα από το 2016.

Τότε, είχε χάσει τη δυνατότητα να τεθεί αντιμέτωπος με τον Ντόναλντ Τραμπ. Η Χίλαρι Κλίντον είχε πάρει το “χρίσμα” για τους Δημοκρατικούς.

Το Politico αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο Σάντερς και το επιτελείο του έχουν ήδη πραγματοποιήσει συνεντεύξεις με υποψηφίους για θέσεις στην κυβέρνηση σε περίπτωση νίκης.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι ο 77χρονος έχει ήδη κινηματογραφήσει ένα βίντεο στο οποίο θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για πρόεδρος των ΗΠΑ στις εκλογές του 2020. Ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστή η ημερομηνία της κυκλοφορίας του βίντεο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπέρνι Σάντερς είχε γνωστοποιήσει, ρητά, τις προθέσεις του για τις εκλογές του 2020. Σε δηλώσεις του στα τέλη του 2018, είχε αναφέρει ότι το σκέφτεται σοβαρά.

Όμως είχε τονίσει ότι θα προχωρήσει μόνο αν θεωρήσει ότι είναι ο «καλύτερος υποψήφιος» για να κερδίσει τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

πηγή: Youtube / Senator Bernie Sanders

Ποιος είναι ο Μπέρνι Σάντερς

Ο Μπέρναρντ «Μπέρνι» Σάντερς (αγγλ. Bernard “Bernie” Sanders) είναι Αμερικανός πολιτικός και Γερουσιαστής που εκπροσωπεί την πολιτεία του Βερμόντ.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Σικάγου το 1964. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, δραστηριοποιήθηκε ως οργανωτής διαμαρτυριών για το Κογκρέσο για τη Φυλετική Ισότητα και τη Μη-βίαιη Συντονιστική Επιτροπή Φοιτητών στα πλαίσια του κινήματος πολιτικών δικαιωμάτων.

Ήταν υποψήφιος για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του 2016.

Ο Μπέρνι Σάντερς είναι ο ανεξάρτητος με τη μεγαλύτερη θητεία στην ιστορία του Κογκρέσου, παρόλο που συμπαρατάσσεται με το Δημοκρατικό Κόμμα σε διάφορες επιτροπές που συμμετέχει. Το 2015, προσχώρησε στο Δημοκρατικό Κόμμα.

Είναι μέλος της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ διετέλεσε και πρόεδρος της Επιτροπής της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών για τις Υποθέσεις των Βετεράνων

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments