Οικονομία

Όλι Ρεν: “Εξασθενεί η οικονομία της Ευρωζώνης”

Όλι Ρεν: “Εξασθενεί η οικονομία της Ευρωζώνης”
Ο Όλι Ρεν έκρουσε καμπανάκι για την οικονομία της Ευρωζώνης, μέσω δηλώσεών του στην Handelsblatt.

Όλι Ρεν: Ο Φινλανδός έστειλε μήνυμα για την οικονομία της Ευρωζώνης.

Μιλώντας στη Handelsblatt, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Φινλανδίας είπε χαρακτηριστικά: «Ναι, τα πιο πρόσφατα δεδομένα δείχνουν μια εξασθένηση της οικονομίας»

Απέδωσε το γεγονός αυτό στην αύξηση της αβεβαιότητας εκτός Ευρωζώνης, εξαιτίας για παράδειγμα της εμπορικής σύγκρουσης ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, αλλά επισήμανε επίσης την αβεβαιότητα σχετικά με το Brexit, τις διαδηλώσεις στη Γαλλία, τα δημοσιονομικά ζητήματα στην Ιταλία και την επιβράδυνση της βιομηχανικής παραγωγής στη Γερμανία.

Τα σχόλιά του έγιναν πριν από τη συνεδρίαση της ΕΚΤ στις 7 Μαρτίου, όταν οι διαμορφωτές της πολιτικής αναμένεται ότι θα μειώσουν τις προβολές τους για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό, καθώς η Ευρωζώνη βιώνει τη μεγαλύτερη επιβράδυνση της εδώ και μισή δεκαετία.

«Ο προσανατολισμός της νομισματικής πολιτικής μας είναι σαφής», δήλωσε ακόμη ο Ρεν. «Έχουμε πει πως τα επιτόκια θα παραμείνουν στο σημερινό επίπεδο μέχρι να έχουμε επιτύχει με βιώσιμο τρόπο τους στόχους της νομισματικής πολιτικής μας».

Ερωτηθείς αν η ΕΚΤ θα επιτύχει τον στόχο της για πληθωρισμό λίγο κάτω από το 2%, ο Ρεν είπε πως οι μισθολογικές αυξήσεις τους τελευταίους μήνες δεν έχουν επιδράσει πολύ στον δομικό πληθωρισμό.

«Στο τέλος της περυσινής χρονιάς φαινόταν ότι θα υπάρξει μια ισχυρότερη επιτάχυνση στον πληθωρισμό. Πρέπει να περιμένουμε για να δούμε πόσο θα διαρκέσει η περίοδος της ασθενέστερης ανάπτυξης»

Ποιος είναι ο Όλι Ρεν

Ο Όλι Ρεν (πλήρες όνομα Olli Ilmari Rehn, γενν. 31 Μαρτίου 1962) είναι Φινλανδός πολιτικός και πρώην αρμόδιος επίτροπος οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων της ΕΕ. Τις χρονιές 2004-2009 ήταν αρμόδιος για την διεύρυνση επίτροπος της ΕΕ.

Οι γονείς του Όλι Ρεν είναι οι Τάουνο Ίλμαρι Ρεν και Βούοκκο Ρεν. Ο πατέρας του Τάουνο ήταν διευθύνων σύμβουλος και η μητέρα του Βούοκκο βουλευτής. Η αδερφή του, πολλά υποσχόμενη σκιέρ, Σίρπα Ρεν πέθανε σε νεαρή ηλικία σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα(1965-1987). Ο Ρεν είναι παντρεμένος με την Μέργια Μαρία Ρεν και έχουν μια κόρη, τη Σίλβα (γεν. 1998).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments