Πολιτική

Γιώργος Παπανδρέου για τη Συμφωνία των Πρεσπών: «Ευκαιρία ανάπτυξης και σταθερότητας»

Γιώργος Παπανδρέου για τη Συμφωνία των Πρεσπών: «Ευκαιρία ανάπτυξης και σταθερότητας»
Γιώργος Παπανδρέου για τη Συμφωνία των Πρεσπών: Οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού για τον αντίκτυπο της Συμφωνίας.

Γιώργος Παπανδρέου για τη Συμφωνία των Πρεσπών: Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, μίλησε για τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου τοποθετήθηκε επί του θέματος στο Περιφερειακό Συνέδριο 2019. Ο ίδιος, χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών ως μια ευκαιρία ανάπτυξης και ειρηνικής συνύπαρξης.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Παπανδρέου για τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Έχουμε την ευκαιρία να μετατρέψουμε τη νέα πραγματικότητα σε ευκαιρία συνύπαρξης, ανάπτυξης, σταθερότητας και να περιθωριοποιήσουμε ό,τι ενδέχεται να έχει παραμείνει από τις ακραίες εθνικιστικές και αλυτρωτικές τάσεις.

Με κάθε σεβασμό για όλους όσοι εξέφρασαν αντιρρήσεις, καθώς η συμφωνία έχει επικυρωθεί και από τις δύο πλευρές, θα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά.

πηγή φωτογραφίας: EurokinissiΈνα βασικό εμπόδιο για την περιφερειακή συνεργασία είναι οι εναπόμεινασες διαμάχες. Και σ’ αυτό το κεφάλαιο, γίναμε μάρτυρες μίας σημαντικής εξέλιξης.

Αυτή που αφορά τη διαμάχη μεταξύ της Ελλάδας και της χώρας που μέχρι πρότινος λεγόταν πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και τώρα λέγεται Βόρεια Μακεδονία.

Αυτή η εξέλιξη πυροδότησε έντονες συζητήσεις και πόλωσε την κοινή γνώμη και στις δύο χώρες. ‘Αγγιξε παλιές πληγές και δυστυχώς τόσο οι υποστηρικτές όσο και οι πολέμιοι τηςς δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στον πειρασμό της πολιτικής εκμετάλλευσης.

Αλλά, σήμερα, με κάθε σεβασμό για όλους όσοι εξέφρασαν αντιρρήσεις, καθώς η συμφωνία έχει επικυρωθεί και από τις δύο πλευρές, θα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά.

Πρέπει να εργαστούμε σκληρά για να μετατρέψουμε αυτή τη νέα πραγματικότητα σε μια ευκαιρία ειρηνικής συνύπαρξης, ανάπτυξης, σταθερότητας και να περιθωριοποιήσουμε ό,τι ενδέχεται να έχει παραμείνει από τις ακραίες εθνικιστικές και αλυτρωτικές τάσεις».

πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Ο Γιώργος Παπανδρέου, κατέληξε σημειώνοντας τα εξής:

«Σε μια περιοχή που υποφέρει από τόσες διαμάχες και εντάσεις, η βελτίωση των οικονομικών δεικτών δεν είναι επαρκής προκειμένου να φέρει τη συνοχή και τη σταθερότητα.

Η οικοδόμηση μιας νέας γενιάς ηγετών που θα καταπολεμήσει μάστιγες της εποχής μας, όπως είναι η διαφθορά και οι πελατειακές σχέσεις είναι πολύ σημαντική»

Διαβάστε Eπίσης

Δένδιας για κυβέρνηση: Επικίνδυνη για το πολίτευμα η προσπάθεια της να ετεροπροσδιορίσει τη ΝΔ ως «ακροδεξιά»

Θάνος Μωραΐτης: Πάρτυ στο twitter για την υπουργοποίηση του σφοδρού πολέμιου του ΣΥΡΙΖΑ

Περισσότερα
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Δείτε την πολιτική μας κάνοντας κλικ εδώ.
Αποδέχομαι