Άποψη

Γεμίσαμε Πολάκηδες

Γεμίσαμε Πολάκηδες
O Νίκος Μαρουλίδης μέσω του blog του στο pagenews.gr σχολιάζει τα πολιτικά πρόσωπα της χώρας που ιδεολογικά παρουσιάζονται ως διαφορετικοί, αλλά στην πραγματικότητα μοιάζουν στα δυο σταγόνες νερό.

Σε πρόσωπο που μονοπωλεί την επικαιρότητα έχει μετατραπεί ο Παύλος Πολάκης. Εκκεντρική προσωπικότητα, δηλώσεις που γίνονται για να γίνουν (με μοναδικό σκοπό να προκαλέσουν) και συχνή χρήση εκφράσεων του πεζοδρομίου, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που σκιαγραφούν τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

Ωστόσο, οδηγούμενοι μέρα με την ημέρα όλο και πιο κοντά στις κάλπες, εάν ρίξουμε μια γρήγορη ματιά εντός του Κοινοβουλίου αντιλαμβανόμαστε ότι το κάθε κόμμα έχει τον… Πολάκη του.

Φωτογραφία Eurokinissi / Γιώργος Κονταρίνης


Διαβάστε επίσης: Δεν εννοούσαμε αυτό όταν μιλούσαμε για πολιτικές συνεργασίες


Γεράσιμος Γιακουμάτος, Πάνος Καμμένος και αρκετοί ακόμη, συνθέτουν ο καθένας τους μια διαφορετική μεν “πολιτική κάστα”, αλλά ταυτόχρονα μια πανομοιότυπη δε συμπεριφορά όσον αφορά τις πολιτικές διαδικασίες.

  • Με καθαρά ιδεολογική, πολιτικοποιημένη σκοπιά και απαλλαγμένη από οποιαδήποτε κομματική πειθαρχία, αναλογίζεται κανείς σύμφωνα με τα πιστεύω του:

Είναι ο Παύλος Πολάκης και ο κάθε Πολάκης ο άνθρωπος που θέλουμε να πρεσβεύει την αριστερά; Ή ο Γεράσιμος Γιακουμάτος ο πολιτικός εκείνος που στο πρόσωπό του οι δεξιοί βλέπουν όλες τις αξίες και τα ιδανικά του Κωνσταντίνου Καραμανλή;

Οι ορθά σκεπτόμενοι λοιπόν, και όχι οι κομματικοποιημένοι κύνες, θα απαντούσαν αποφατικά.

Φωτογραφία Eurokinissi / Γιώργος Κονταρίνης


Ως πότε άραγε θα υποβαθμίζουμε τους εαυτούς μας και την νοημοσύνη μας επιλέγοντας πρόσωπα που δεν πρωταγωνιστούν στην πολιτική σκηνή για το έργο τους, αλλά επειδή η ζωή τους θα μπορούσε να γυριστεί έργο και συγκεκριμένα μια κακοστημένη φαρσοκωμωδία;

Είναι ώρα τα πολιτικά τζάκια και τα ήδη σταυρωμένα ψηφοδέλτια να καυτηριαστούν, κυρίως από τη νέα γενιά. Αθόρυβα η εν λόγω κατάσταση που επικρατεί στο πολιτικό στερέωμα της χώρας μας καταστρέφει όλο και περισσότερο και οι μόνοι που… πληρώνουν είναι οι συμμετέχοντες στην εκλογική διαδικασία.


Διαβάστε επίσης: Πώς οι δημοσκοπήσεις προδιαμορφώνουν την κοινή γνώμη


Κάθε πολίτης ο οποίος σέβεται τον εαυτό του οφείλει να σταματήσει να επιβραβεύει τέτοιες συμπεριφορές των προαναφερθέντων κυρίων και οποιουδήποτε άλλου που βάζει σε κίνδυνο και κάνει διεθνώς ρεζίλι τη χώρα.

Κύριε Πολάκη, Γιακουμάτε, Καμμένε κ.ο.κ. Θερμή παράκληση. Μην ξανακούσουμε τις κραυγές σας εντός του κοινοβουλίου ή σε τηλεοπτικά πάνελ. Δεν κουράσατε, αλλά αηδιάσατε. Φτάνει πια η πολιτική made in America μέσω twitter.

Διαβάστε όλα τα άρθρα του Νίκου Μαρουλίδη, εδώ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments