Αθλητισμός

Πιτίνο: «Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που πρέπει να… μισώ»!

Πιτίνο: «Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που πρέπει να… μισώ»!
Ο Ρικ Πιτίνο μοιράστηκε τις εντυπώσεις του από την παρουσία του στην Ευρώπη κι αστειεύτηκε όταν αναφέρθηκε στην ελληνική κουλτούρα μιλώντας για τον Ολυμπιακό και την κόντρα με τον Παναθηναϊκό!

Ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Gran Canaria Arena, σημειώνοντας την πρώτη εκτός έδρας νίκη του στην EuroLeague έπειτα από 118 μέρες και εξακολουθεί να διεκδικεί με αξιώσεις την πρόκρισή του στα playoffs. Από την πλευρά του, ο Ρικ Πιτίνο παραχώρησε συνέντευξη στην ηλεκτρονική έκδοση της «La Provincia» όπου αναφέρθηκε στις διαφορές ανάμεσα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και το ΝΒΑ, τις εμπειρίες από την παρουσία του στην Ευρώπη και τον Λούκα Ντόντσιτς.

Αναλυτικά μίλησε:

Την πρώτη επίσκεψή του στα Κανάρια Νησιά: «Στο παρελθόν έχω κοουτσάρει τρεις παίκτες που αγωνίστηκαν εδώ. Τον Κάιλ Κούριτς, τον Χουάν Παλάσιος και τον Ντέιβιντ Πάτρικ. Μου έχουν μεταφέρει πολύ καλά λόγια για το νησί, για τον κόσμο του και το κλίμα…».

Τη σχέση του με τον Κάιλ Κούριτς και την επέμβαση για την αφαίρεση όγκου στον εγκέφαλο που υποβλήθηκε ο νυν άσος της Μπαρτσελόνα: «Ήταν μια πραγματικά δύσκολη στιγμή. Όλοι εμείς οι φίλοι του μπάσκετ προσευχηθήκαμε για τον Κάιλ.

Ήταν μια πολύ σκληρή διαδικασία. Περιμέναμε νέα για την πορεία της υγείας του. Κατά τη διάρκεια ενός αγώνα των Κάρντιναλς, εμφανίστηκε σε μια από τις οθόνες του γηπέδου από το κρεβάτι του νοσοκομείου, στέλνοντας μήνυμα για την κατάστασή του στους 20.000 ανθρώπους που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στις εξέδρες! Ήταν μια πολύ συναισθηματική στιγμή.»

Τις διαφορές ανάμεσα στο ευρωπαϊκό και το αμερικανικό μπάσκετ: «Το στιλ μπάσκετ στην EuroLeague είναι ό,τι πιο κοντινό σε αυτό που οι φίλαθλοι αποκαλούν μπάσκετμπολ. Αυτό που μαθαίνουν τα παιδιά από μικρή ηλικία. Επίσης το παιχνίδι στην EuroLeague είναι πιο physical από ό,τι στο ΝΒΑ».

Τις εμπειρίες του από την παρουσία του στην Ευρώπη: «Εδώ πρέπει να είμαι διαφορετικός προπονητής. Στην Ευρώπη, ο τρόπος ζωής είναι πολύ διαφορετικός από αυτόν που είχα συνηθίσει στις ΗΠΑ. Για μένα, ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που πρέπει μισώ επειδή ο Παναθηναϊκός πρέπει πάντα να τους κερδίζει (γέλια). Έχω προσαρμοστεί στην ελληνική κουλτούρα».

Τον Λούκα Ντόντσιτς: «Είναι ένας φανταστικός παίκτης και διανύει ακόμα την πρώτη χρονιά του. Είναι ξεκάθαρο ότι μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα. Νομίζω ότι οι καλοί παίκτες στην EuroLeague μπορούν να πετύχουν στο ΝΒΑ. Ακόμα κι εκείνοι που δεν είναι τόσο υψηλού επιπέδου, μπορούν να απολαύσουν τον ανταγωνισμό».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments