Ελλάδα

Βάρκιζα: Τι κατέθεσε η μητέρα του βρέφους που κάηκε ζωντανό

Βάρκιζα: Τι κατέθεσε η μητέρα του βρέφους που κάηκε ζωντανό
Βάρκιζα: Ολοκληρώθηκε η απολογία της 30χρονης που κάηκε το παιδί της - Τι δήλωσε.

Βάρκιζα: Στον ανακριτή οδηγήθηκε το πρωί της Δευτέρας για να απολογηθεί η μητέρα του μωρού που κάηκε ζωντανό σε σπίτι του, όταν ξέσπασε φωτιά και η γυναίκα απουσίαζε.

Σε βάρος της νεαρής γυναίκας έχει ασκηθεί κακουργηματική δίωξη, ενώ η ίδια δηλώνει συνετριμμένη και σε ψυχικό κλονισμό. Υποστηρίζει ότι οι γιατροί στο παρελθόν διέγνωσαν τέσσερις νόσους πέρα από την κατάθλιψη και τις κρίσεις πανικού, καθώς και ότι έπαιρνε αγωγή, την οποία διέκοψε, όταν έμεινε έγκυος για τρίτη φορά.

Κατά την διάρκεια της απολογίας της, η 30χρονη αναφέρθηκε στα παιδικά της χρόνια τα οποία χαρακτήρισε με τα πιο μελανά χρώματα, ενώ σημείωσε πως έζησε πολύ δύσκολα με τη θετή της μητέρα.

Η ίδια ισχυρίζεται ότι από τα 11 της υφίστατο κακοποίηση σχεδόν σε καθημερινή βάση από τον σύντροφο της θετής της μητέρας, η οποία αντί να προστατεύσει την υιοθετημένη κόρη της, την απειλούσε ότι θα διώξει από το σπίτι.

Σύμφωνα, πάντα, με την απολογία της ίδιας, στα 15 της σταμάτησε το σχολείο επειδή δεν ήταν καλή μαθήτρια. Ένα χρόνο πριν να κλείσει τα 18, η θετή της μητέρα πέθανε και η κοπέλα μπήκε σε ίδρυμα μέχρι να ενηλικιωθεί.

Έμαθε ότι ήταν υιοθετημένη αφού πέθανε η μητέρα της. Προσπάθησε δύο φορές να αυτοκτονήσει, ενώ κάνει λόγο για «λάθος επιλογές ερωτικών συντρόφων». «Ήθελε να έχει κάτι δικό της και αυτό λεγόταν οικογένεια. Είναι το πιο κατατρεγμένο κορίτσι που έχω συναντήσει στη μικρή μου δικηγορική καριέρα» δήλωσε ο δικηγόρος της, Σπύρος Δημητρίου, στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

«Δε μου έχει ξανατύχει σε καιρό ειρήνης να χάνει κάποιος τόσα παιδιά με τόσο τυχαίο τρόπο» τόνισε, διευκρινίζοντας πως το πρώτο της παιδί ζει με τον βιολογικό του πατέρα, ενώ το δεύτερο πέθανε από το σύνδρομο αιφνιδίου θανάτου και όχι από ασιτία, όπως είχε ακουστεί.

Ο δικηγόρος της 30χρονης επιβεβαίωσε πως το κοριτσάκι, που κάηκε ζωντανό στο διαμέρισμα στη Βάρκιζα, ήταν δεμένο στο ριλάξ ώστε να είναι σίγουρη πως δε θα μετακινηθεί, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν είχε το πιστολάκι αναμμένο.

Ο κ. Δημητρίου έκανε λόγο για μία κοπέλα με βεβαρημένο ψυχιατρικό παρελθόν, που «δεν της επέτρεπε να συμπεριφερθεί όπως ένας μέσος συνετός άνθρωπος. Πρέπει να συνεκτιμηθεί ψυχικά. Οι καρτέλες της υπάρχουν σε ψυχιατρικά ιδρύματα, υπάρχουν οι συνταγογραφήσεις για αντιψυχωσική αγωγή, την οποία διέκοψε».

Όσα είπε στην κατάθεσή της η γυναίκα, σε βάρος της οποίας ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη, σοκάρουν. «Το τάιζα το πρωί και μετά το έδενα στο καρεκλάκι για να είναι ασφαλές και πήγαινα για καφέ με τους φίλους μου. Το μεσημέρι γύριζα σπίτι, το τάιζα, το έδενα και ξαναέφευγα», φέρεται να είπε η 30χρονη.

Το άτυχο κοριτσάκι, φέρεται να ήταν μόνο του στο διαμέρισμα σχεδόν όλο το 24ωρο. Η 30χρονη πήγαινε για λίγο, έβλεπε ότι είναι καλά και ξανά έφευγε. Το μωρό ήταν ολομόναχο από τις 6 το απόγευμα, μέχρι και την στιγμή που ξέσπασε η φωτιά, δηλαδή πάνω από 7 ώρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments